Κρατά μικρό καλάθι για Τατάρ η Λευκωσία-Η αντίδραση της Κυβέρνησης

Από τη μία συστήνει υπομονή κι από την άλλη κρατά μικρό καλάθι, διατηρώντας χαμηλούς τόνους η Κυβέρνηση, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των παράνομων «εκλογών» στα κατεχόμενα, όπου ο εγκάθετος της Άγκυρας και εκλεκτός του Ερντογάν, έκανε την απόλυτη ανατροπή στις προβλέψεις και «εκλέχθηκε» νέος κατοχικός ηγέτης και ταυτόχρονα συνομιλητής της δικής μας πλευράς για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. 
 
«Η επιλογή του Tουρκοκύπριου ηγέτη αφορά την τ/κ κοινότητα», ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση σημειώνοντας πως «έχουμε γίνει μάρτυρες για το πώς διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα στα κατεχόμενα, εντούτοις αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, με την έννοια ότι η τ/κ κοινότητα αποφασίζει και εμείς με αυτόν τον ηγέτη θα διαπραγματευτούμε και θα αναμένουμε την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συνομιλίες στην εποχή Τατάρ, η γραμμή Ερντογάν και η πρωτοβουλία Γκουτέρες
 
Ερωτηθείς για τις θέσεις Τατάρ, που προκρίνει τη λύση δύο κρατών ο κ. Κούσιος συνέστησε υπομονή. «Πρέπει να περιμένουμε να εκδηλωθεί η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και να πάμε σε άτυπη πενταμερή για να δούμε ποιες είναι εξελίξεις και μετά να σχολιάσουμε», υπέδειξε. Σημείωσε δε πως «σημασία έχει ποια είναι η δική μας θέση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στις διαπραγματεύσεις. Στην άτυπη πενταμερή θα δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα και τότε θα μπορούμε να τα συζητήσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια», υπέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
«Το να αφορίζουμε και εκφράζουμε απόψεις», πρόσθεσε, «σε αυτό το στάδιο δεν είναι πολιτικά ορθό ούτε προσφέρει σε τίποτα». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σημείωσε πως κάποιος θα μπορούσε να προκρίνει το επιχείρημα πως «το κλειδί για τη λύση είναι η Τουρκία. Όταν συνομιλούσε ο κ. Χριστόφιας με το κ. Ταλάτ που ήταν ένας ηγέτης που ελπίζαμε, αντιμετωπίσαμε και πάλι την Τουρκία, το ίδιο και με τον κ. Ακκιντζί».
 
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Κυβέρνηση εάν στο τραπέζι τεθεί η λύση δύο κρατών υπέδειξε πως αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην ώρα του. Το να προδικάζουμε είτε αρνητικά είτε θετικά δεν είναι σοφό πολιτικά. Θα περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι τοποθετήσεις κατά την άτυπη πενταμερή». Η πληροφόρηση της Κυβέρνησης είναι πως η πρωτοβουλία του Γ.Γ του ΟΗΕ, θα έρθει σύντομα. «Πιθανόν να γίνουν και κάποιες προκαταρκτικές επαφές πριν τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, δεν έχουμε καθαρή εικόνα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η σιωπηλή κραυγή του Ακιντζί, η ανατροπή Τατάρ και οι κάλπικες λίρες του Ταγίπ

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης