«Συνεπής στην προκλητικότητα η Τουρκία»-Ενημερώνουν εταίρους Αναστασιάδης και Μητσοτάκης

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω αύριο τους συναδέλφους μου για τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα αναφερθεί στη νέα έξοδο του Όρουτς Ρέις και το άνοιγμα των Βαρωσίων. Τόνισε πως δυστυχώς η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελλάδας, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα θέσουν προς τους ηγέτες των χωρών μελών της Ένωσης τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου και τη νέα έξοδο του Ούρουτς Ρέις σε περιοχές που επικαλύπτουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
 
Ιδίως μάλιστα το γεγονός ότι και οι δύο αυτές προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας συγκρούονται ευθέως με συγκεκριμένες παραγράφους των συμπερασμάτων του πρόσφατου Συμβουλίου Κορυφής. «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός από την πρώτη έξοδο του τουρκικού ερευνητικού και συνοψίζεται στη φράση: Σταματούν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ Πέτσας.
 
Παρίσι και Βερολίνο κατηγόρησαν την Πέμπτη την Τουρκία ότι συνεχίζει να προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο και της έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της.
 
Πηγή: ΕΡΤ
 

Δειτε Επισης

Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης