Αλλαγή ρότας ΔΗΣΥ για Συλλούρη-«Μονόδρομος η οικειοθελής αποχώρηση»

Μετά την χθεσινή τοποθέτηση διά της οποίας ουσιαστικά δεν ζητούσε την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο ΔΗΣΥ επανήλθε σήμερα, καλώντας τον κ. Συλλούρη να υποβοηθήσει την προσπάθεια για την αποκατάσταση του κύρους των θεσμών και χαρακτηρίζοντας την οικειοθελή αποχώρησή του από το πολιτειακό αξίωμα που κατέχει ως μονόδρομο.
 
Συγκεκριμένα, σε σημερινή δήλωσή του ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, υπέδειξε πως σωστά η Κυβέρνηση, μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε τον τερματισμό του προγράμματος, αλλά και ότι σωστά ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για πλήρη και ταχεία διερεύνησης της υπόθεσης.
 
«Αναμένουμε», συνέχισε, «ότι και ο Πρόεδρος της Βουλής θα λειτουργήσει με τρόπο ανάλογο και υποβοηθήσει την προσπάθεια για την αποκατάσταση του κύρους των θεσμών. Η οικειοθελής αποχώρησή του είναι μονόδρομος».
 
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ έσπευσε να υπενθυμίσει ταυτόχρονα πως βασικός εμπλεκόμενος στην συγκεκριμένη, υπόθεση ήταν βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ(σ.σ. ο Χριστάκης Τζιοβάνης).
 
«Ένα πρόγραμμα που σκοπό είχε τη στήριξη της οικονομίας, δυστυχώς έτυχε καταχρηστικής εκμετάλλευσης. Καταγράφηκαν εικόνες που έχουν προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και έχουν πλήξει την αξιοπιστία της χώρας μας. Και γι’ αυτό εκφράζουμε τη λύπη μας», επισήμανε ο Χάρης Γεωργιάδης.  
 
Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ο ΔΗΣΥ καλούσε τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας κατά προτεραιότητα και το ταχύτερο δυνατό να εξετάσουν όλες τις πτυχές του ζητήματος που έχει προκύψει σχετικά με την εμπλοκή δημόσιων προσώπων στο πρόγραμμα πολιτογράφησης επενδυτών, υποδεικνύοντας πως η ανεξάρτητη και αντικειμενική έρευνα είναι αυτή που θα καταδείξει τυχών ευθύνες και θα αποκαταστήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
 
Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο αναπληρωτής πρόεδρος της παράταξης εμφανίστηκε ουδόλως εναρμονισμένος με την μέχρι χθες επίσημη γραμμή της Πινδάρου πως «η ανεξάρτητη και αντικειμενική έρευνα είναι αυτή που θα καταδείξει τυχών ευθύνες και θα αποκαταστήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», σπεύδοντας να εκφράσει μια εντελώς διαφορετική άποψη επί του θέματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑνάΔΗΣΥ διαφορετικών προσεγγίσεων-Η επίσημη θέση και αυτός που δεν ΧΑΡΗστηκε
 
Ο κ. Γεωργιάδης, όχι μόνο χαρακτήρισε ως μονόδρομο την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, αλλά εξέφρασε και την πεποίθηση πως τίθεται ζήτημα πιθανών ποινικών ευθυνών και ηθικής τάξης. Για να τονίσει πως είναι μονόδρομος η παραίτηση του Προέδρου της Βουλής, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης που, όπως υπέδειξε, έπιασε ήδη δουλειά.
 
«Είναι μονόδρομος η παραίτηση για να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης που έπιασε ήδη δουλειά. Θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού στα μάτια κοινής γνώμης», υπέδειξε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
«Ευθέως σας απαντώ», συνέχισε, «ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την παραίτηση, με τη διευκρίνιση ότι ως παραίτηση ή ως προαναγγελία παραίτησης, ερμηνεύω τη δήλωση του κυρίου Συλλούρη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Συλλούρης, η ιστορία εκλογής του στην Προεδρία της Βουλής και η… παραίτηση
 
Διαφωνούσε ο Τορναρίτης…
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός που από την ηγετική ομάδα του ΔΗΣΥ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε δημοσίως υπέρ της θέσης πως ο Δημήτρης Συλλούρης θα πρέπει να παραιτηθεί, ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τορναρίτης.
 
Χαρακτηριστική υπήρξε η τοποθέτησή του στην χθεσινή μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του «Alpha», όπου ο κ. Τορναρίτης εμφανίστηκε σαφώς διαφοροποιημένος από την επίσημη τοποθέτηση της παράταξης. «Η πολιτική ευθύνη και ο πήχης που τοποθετεί ο καθένας τον εαυτό του όσον αφορά την πολιτική ηθική έχει διαβαθμίσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Τορναρίτης.
 
«Αντιλαμβάνεστε», υπογράμμισε, «πως τα θέματα των παραιτήσεων είναι προσωπικά. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, θα σας πω ότι μίλησα τηλεφωνικώς με τον κ. Συλλούρη και του εξέφρασε την προσωπική μου άποψη, αλλά και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κόμματος. Του είπα ότι θεωρώ πως το καλύτερο που είχε να κάνει αυτή τη στιγμή, τόσο για τον εαυτό του όσο και για την Κύπρο, είναι η παραίτηση».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε... αυτοπεριορισμό ο Συλλούρης μετά τον σάλο-Αποχή, απολογίες και αποφάσεις

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...