ΑνάΔΗΣΥ διαφορετικών προσεγγίσεων-Η επίσημη θέση και αυτός που δεν ΧΑΡΗστηκε

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί τις Αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας κατά προτεραιότητα και το ταχύτερο δυνατό να εξετάσουν όλες τις πτυχές του ζητήματος που έχει προκύψει σχετικά με την εμπλοκή δημόσιων προσώπων στο πρόγραμμα πολιτογράφησης επενδυτών. Η ανεξάρτητη και αντικειμενική έρευνα είναι αυτή που θα καταδείξει τυχών ευθύνες και θα αποκαταστήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
 
Αυτή ήταν η λιτή πλην περιεκτική και ξεκάθαρη ως προς το περιεχόμενό της ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ΔΗΣΥ, αναφορικά με την εμπλοκή δημόσιων προσώπων στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και τις φωνές, με βασικό αποδέκτη αυτή την στιγμή τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, για παραίτησή τους.
 
Ουσιαστικά, ο ΔΗΣΥ είναι να εκ των λίγων κομμάτων που για τους δικούς του λόγους δεν ζήτησε και δεν ζητά ευθέως την παραίτηση του κ. Συλλούρη, κάτι που αξίζει να σημειωθεί πως δεν έπραξε ούτε και για τον αυτοβούλως παραιτηθέντα βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Συλλούρης, η ιστορία εκλογής του στην Προεδρία της Βουλής και η… παραίτηση
 
Η σχετικά ήπια στάση του κυβερνώντος κόμματος έναντι του Δημήτρη Συλλούρη πάντως, φαίνεται να αφορά μόνο την επίσημη προσέγγιση του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα που προέκυψε για τον Πρόεδρο της Βουλής.
 
Σήμερα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο αναπληρωτής πρόεδρος της παράταξης Χάρης Γεωργιάδης εμφανίστηκε ουδόλως εναρμονισμένος με την επίσημη γραμμή της Πινδάρου πως «η ανεξάρτητη και αντικειμενική έρευνα είναι αυτή που θα καταδείξει τυχών ευθύνες και θα αποκαταστήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», σπεύδοντας να εκφράσει μια εντελώς διαφορετική άποψη επί του θέματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά την παραίτηση Συλλούρη ο Χάρης- «Τίθεται και ζήτημα πιθανών ποινικών ευθυνών»
 
Ο κ. Γεωργιάδης, όχι μόνο χαρακτήρισε ως μονόδρομο την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, αλλά εξέφρασε και την πεποίθηση πως τίθεται ζήτημα πιθανών ποινικών ευθυνών και ηθικής τάξης. Για να τονίσει πως είναι μονόδρομος η παραίτηση του Προέδρου της Βουλής, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης που, όπως υπέδειξε, έπιασε ήδη δουλειά.
 
«Είναι μονόδρομος η παραίτηση για να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης που έπιασε ήδη δουλειά. Θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού στα μάτια κοινής γνώμης», υπέδειξε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
«Ευθέως σας απαντώ», συνέχισε, «ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την παραίτηση, με τη διευκρίνιση ότι ως παραίτηση ή ως προαναγγελία παραίτησης, ερμηνεύω τη δήλωση του κυρίου Συλλούρη».
 
Διαφωνούσε ο Τορναρίτης…
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός που από την ηγετική ομάδα του ΔΗΣΥ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε δημοσίως υπέρ της θέσης πως ο Δημήτρης Συλλούρης θα πρέπει να παραιτηθεί, ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τορναρίτης.
 
Χαρακτηριστική υπήρξε η τοποθέτησή του στην χθεσινή μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του «Alpha», όπου ο κ. Τορναρίτης εμφανίστηκε σαφώς διαφοροποιημένος από την επίσημη τοποθέτηση της παράταξης. «Η πολιτική ευθύνη και ο πήχης που τοποθετεί ο καθένας τον εαυτό του όσον αφορά την πολιτική ηθική έχει διαβαθμίσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Τορναρίτης.
 
«Αντιλαμβάνεστε», υπογράμμισε, «πως τα θέματα των παραιτήσεων είναι προσωπικά. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, θα σας πω ότι μίλησα τηλεφωνικώς με τον κ. Συλλούρη και του εξέφρασε την προσωπική μου άποψη, αλλά και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κόμματος. Του είπα ότι θεωρώ πως το καλύτερο που είχε να κάνει αυτή τη στιγμή, τόσο για τον εαυτό του όσο και για την Κύπρο, είναι η παραίτηση».
 
Πληροφορίες του REPORTER μάλιστα, αναφέρουν πως ο Νίκος Τορναρίτης διαχώρισε τη θέση του όσον αφορά τη στάση που θα τηρούσε ο ΔΗΣΥ και στα συλλογικά όργανα του κόμματος.  
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»