Σε Λευκωσία και Αθήνα αύριο ο Γερμανός ΥΠΕΞ-Δεν θα πάει στην Άγκυρα

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, θα φθάσει αύριο στις 12.00 (ώρα Κύπρου) στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου και θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στις 15.45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα (19.00) θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Στις συναντήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, βασικό θέμα των συνομιλιών, θα είναι –όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ- οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάας, δεν θα μεταβεί στην Άγκυρα, αναφέροντας μόνον πως «αυτή είναι η απόφαση του», δίχως να εξηγήσει περαιτέρω τους λόγους.

Σε ότι αφορά στην έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση «εάν (σσ το σκάφος) προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή αυτή, θα πρόκειται για μια πολύ θλιβερή και κατά την γνώμη μας μια όχι έξυπνη κίνηση. Θα φέρει πίσω τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προσπάθειες για ανάπτυξη των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, όπως τις διατύπωση την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.

Επαναλαμβάνουμε πως είναι σημαντικό και απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες να αποφύγουν κινήσεις κλιμάκωσης και όλα τα ανοιχτά θέματα –όπως ο καθορισμός θαλασσίων συνόρων- να λυθούν άμεσα με διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»