Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σε Λευκωσία και Αθήνα αύριο ο Γερμανός ΥΠΕΞ-Δεν θα πάει στην Άγκυρα

  12/10/2020 15:17
Σε Λευκωσία και Αθήνα αύριο ο Γερμανός ΥΠΕΞ-Δεν θα πάει στην Άγκυρα

Σε Λευκωσία και Αθήνα αύριο ο Γερμανός ΥΠΕΞ-Δεν θα πάει στην Άγκυρα

  12/10/2020 15:17
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, θα φθάσει αύριο στις 12.00 (ώρα Κύπρου) στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου και θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στις 15.45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα (19.00) θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Στις συναντήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, βασικό θέμα των συνομιλιών, θα είναι –όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ- οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάας, δεν θα μεταβεί στην Άγκυρα, αναφέροντας μόνον πως «αυτή είναι η απόφαση του», δίχως να εξηγήσει περαιτέρω τους λόγους.

Σε ότι αφορά στην έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση «εάν (σσ το σκάφος) προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή αυτή, θα πρόκειται για μια πολύ θλιβερή και κατά την γνώμη μας μια όχι έξυπνη κίνηση. Θα φέρει πίσω τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προσπάθειες για ανάπτυξη των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, όπως τις διατύπωση την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.

Επαναλαμβάνουμε πως είναι σημαντικό και απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες να αποφύγουν κινήσεις κλιμάκωσης και όλα τα ανοιχτά θέματα –όπως ο καθορισμός θαλασσίων συνόρων- να λυθούν άμεσα με διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας