Ικανοποιημένη η Λευκωσία με την δήλωση του Σ.Α. για τα Βαρώσια

Την ικανοποίηση της κυπριακής Κυβέρνηση για την προεδρική δήλωση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαναβεβαίωσε τα ψηφίσματα 550 και 789, κάλεσε την Τουρκία να αναιρέσει το Σ.Α. του ΟΗΕ
 
«Η κυπριακή Κυβέρνηση χαιρετίζει την προεδρική δήλωση που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, ως αποτέλεσμα της προσφυγής μας σχετικά με το άνοιγμα από τις κατοχικές αρχές κατοχής της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων στην Κύπρο», ανέφερε ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, χαρακτηρίζοντας πολύς σοβαρές τις ενέργειες που έλαβαν χώρα, καθώς δημιουργούν πολύ σημαντικά νέα τετελεσμένα γεγονότα και καθιστούν τις προοπτικές για την επίλυση του Κυπριακού σε πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.
 
«Είμαστε πολύ ευγνώμονες προς το Συμβούλιο ως όργανο και προς όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υποστήριξη και την κατανόησή τους και για την έκφραση της πολύ βαθιάς ανησυχίας τους και για το αίτημα για την αντιστροφή όλων αυτών των ενεργειών που λαμβάνουν χώρα επί του εδάφους», δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης.
 
Σημείωσε παράλληλα ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Κύπριοι θα μπορούν να ζήσουν σε μια ενωμένη χώρα.
 
Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση στις αρχές κατοχής και ειδικότερα στην Τουρκία, «να σταματήσουν και να αποσύρουν κάθε είδους δράσεων οι οποίες καταστρέφουν τις προοπτικές μιας διαπραγματευτικής διευθέτησης».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ