Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Οργή, φωνές και καταγγελίες στα κατεχόμενα για τη φιέστα Ερντογάν-Τατάρ

  06/10/2020 18:48
Οργή, φωνές και καταγγελίες στα κατεχόμενα για τη φιέστα Ερντογάν-Τατάρ

Οργή, φωνές και καταγγελίες στα κατεχόμενα για τη φιέστα Ερντογάν-Τατάρ

  06/10/2020 18:48
Έντονες φωνές, ακόμα και στα κατεχόμενα προκάλεσαν η φιέστα που στήθηκε και οι ανακοινώσεις που τη συνόδευσαν, από τους Τατάρ και Ερντογάν για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. 
 
Μουσταφά Ακιντζί, Τουφάρ Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι που είναι όπως και ο Ερσίν Τατάρ υποψήφιοι στις επικείμενες παράνομες εκλογές της Κυριακής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδειξαν την απαρέσκεια τους για την προεκλογική φιέστα που στήθηκε στην Άγκυρα με αφορμή την επιδιόρθωση του αγωγού νερού και που στη συνέχεια της ανακοινώθηκαν οι νέες άνευ προηγουμένου προκλήσεις. 
 
 
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι Ερντογάν και Τατάρ συμμετείχαν σε μια φιέστα η οποία νωρίτερα είχε απαγορευθεί από το λεγόμενο «Ανώτατο Συμβούλιο» του ψευδοκράτους. 

«Αυτό», είπε ο Ακιντζί, «αποτελεί ντροπή και μαύρη κηλίδα. Έγιναν εκδηλώσεις για να δώσουν πλεονέκτημα σε ένα υποψήφιο. Ενώ ο Γ.Γ. ετοιμάζεται για σύγκληση πενταμερούς οι παρεμβάσεις που γίνονται στο Βαρώσι φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Τ/κ».
 
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ρεμπουμπιλικανικού κόμματος Τουφάρ Ερχιρουρμάν, υπέδειξε με νόημα πως, «θα συνεχίσουμε να καταφεύγουμε στη δήλωση του λαού μας. Το μόνο λιμάνι που θα καταφύγουμε είναι η θέληση του λαού μας».
 
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε  και ο λεγόμενος «αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος τόνισε ότι οποιοδήποτε μέτρο λίγο πριν από τις εκλογές «θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τόσο σημαντικού έργου».
 
Έστρεψε τα πυρά του κατά του Τατάρ, υπενθυμίζοντας τον «συνασπισμό» και υποδεικνύοντάς του ότι «ένας υποψήφιος, για να γίνει αρχηγός του ‘κράτους’ ή για να γίνει ‘πρόεδρος’ δεν αγνοεί πώς λειτουργεί το ‘κράτος’». Έκανε λόγο για πολιτικούς ελιγμούς, στους οποίους εκτίμησε πως δεν θα δώσουν σημασία οι Τ/κ όταν θα πάνε στις παράνομες κάλπες.
 
 
Σημειώνεται ότι χθες ο Τατάρ συμμετείχε σε «υπουργικό συμβούλιο» και δεν ενημέρωσε κανένα από τα μέλη της ψευδοκυβέρνησης του για τις σημερινές του προθέσεις, γεγονός για το οποίο ο Οζερσάι, ο εμπνευστής του ανοίγματος της Αμμοχώστου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας