Οργή, φωνές και καταγγελίες στα κατεχόμενα για τη φιέστα Ερντογάν-Τατάρ

Έντονες φωνές, ακόμα και στα κατεχόμενα προκάλεσαν η φιέστα που στήθηκε και οι ανακοινώσεις που τη συνόδευσαν, από τους Τατάρ και Ερντογάν για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. 
 
Μουσταφά Ακιντζί, Τουφάρ Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι που είναι όπως και ο Ερσίν Τατάρ υποψήφιοι στις επικείμενες παράνομες εκλογές της Κυριακής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδειξαν την απαρέσκεια τους για την προεκλογική φιέστα που στήθηκε στην Άγκυρα με αφορμή την επιδιόρθωση του αγωγού νερού και που στη συνέχεια της ανακοινώθηκαν οι νέες άνευ προηγουμένου προκλήσεις. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλωματικός συναγερμός στη Λευκωσία-Σχεδιασμός για προσφυγή στο Σ. Ασφαλείας
 
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι Ερντογάν και Τατάρ συμμετείχαν σε μια φιέστα η οποία νωρίτερα είχε απαγορευθεί από το λεγόμενο «Ανώτατο Συμβούλιο» του ψευδοκράτους. 

«Αυτό», είπε ο Ακιντζί, «αποτελεί ντροπή και μαύρη κηλίδα. Έγιναν εκδηλώσεις για να δώσουν πλεονέκτημα σε ένα υποψήφιο. Ενώ ο Γ.Γ. ετοιμάζεται για σύγκληση πενταμερούς οι παρεμβάσεις που γίνονται στο Βαρώσι φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Τ/κ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισβάλλουν στην παραλία της Αμμοχώστου οι Αττίλες-Ανακοίνωσαν το άνοιγμά της Ερντογάν και Τατάρ
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ρεμπουμπιλικανικού κόμματος Τουφάρ Ερχιρουρμάν, υπέδειξε με νόημα πως, «θα συνεχίσουμε να καταφεύγουμε στη δήλωση του λαού μας. Το μόνο λιμάνι που θα καταφύγουμε είναι η θέληση του λαού μας».
 
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε  και ο λεγόμενος «αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος τόνισε ότι οποιοδήποτε μέτρο λίγο πριν από τις εκλογές «θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τόσο σημαντικού έργου».
 
Έστρεψε τα πυρά του κατά του Τατάρ, υπενθυμίζοντας τον «συνασπισμό» και υποδεικνύοντάς του ότι «ένας υποψήφιος, για να γίνει αρχηγός του ‘κράτους’ ή για να γίνει ‘πρόεδρος’ δεν αγνοεί πώς λειτουργεί το ‘κράτος’». Έκανε λόγο για πολιτικούς ελιγμούς, στους οποίους εκτίμησε πως δεν θα δώσουν σημασία οι Τ/κ όταν θα πάνε στις παράνομες κάλπες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλει σε Σ. Ασφαλείας και Ε.Ε. την απόφαση των Τούρκων η Κυβέρνηση
 
Σημειώνεται ότι χθες ο Τατάρ συμμετείχε σε «υπουργικό συμβούλιο» και δεν ενημέρωσε κανένα από τα μέλη της ψευδοκυβέρνησης του για τις σημερινές του προθέσεις, γεγονός για το οποίο ο Οζερσάι, ο εμπνευστής του ανοίγματος της Αμμοχώστου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»