Σκληρή κριτική ΑΚΕΛ για τη Σύνοδο-«Η Κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη»

Αυστηρή κριτική, όπως άλλωστε αναμενόταν ότι θα συμβεί στη βάση του πολιτικού κλίματος που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, άσκησε το ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση, για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε πως το αποτέλεσμα κάθε πολιτικής κρίνεται από τους στόχους που θέτει αυτός που διαχειρίζεται τα θέματα και από τα αποτελέσματα. «Βάσει των στόχων που έθεσε, η κυβέρνηση απέτυχε. Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που ύψωνε όλο το προηγούμενο διάστημα», τόνισε.
 
«Το ΑΚΕΛ προειδοποίησε επανειλημμένα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το πώς λειτουργεί η ΕΕ ούτε να παραγνωρίζονται τα τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που συνδέουν ευρωπαϊκά κράτη με την Τουρκία. Τονίσαμε επίσης, ότι οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για επίτευξη του κύριου στόχου που είναι η αποκλιμάκωση της έντασης και η λύση του Κυπριακού», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.
 
Το κείμενο των Συμπερασμάτων επαναλαμβάνει ουσιαστικά προηγούμενες αναφορές της ΕΕ με φραστικές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία να τερματίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε. «Υπογραμμίζουμε τις αναφορές για την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο καθώς και την αναφορά στα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ που αφορούν στην Αμμόχωστο», ανέφερε περαιτέρω.
 
Χρέος της κυβέρνησης είναι να επικεντρωθεί στον στόχο της αποκλιμάκωσης της έντασης και της λύσης του Κυπριακού. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει με συνέπεια και πειστικότητα η κυβέρνηση στη διεθνή κοινότητα, υπέδειξε.
 
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δήλωσε πως το κόμμα του θα συνεχίσει να επιμένει ότι μόνο με λύση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο, μόνο με την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας μπορεί να υπάρξει εγγύηση για την ασφάλεια της Κύπρου και του λαού της.
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα