Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παναγιώτοπουλος: Η Ελλάδα στέκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού

  01/10/2020 13:55
Παναγιώτοπουλος: Η Ελλάδα στέκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού

Παναγιώτοπουλος: Η Ελλάδα στέκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού

  01/10/2020 13:55

Σε κοινό αγώνα και κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος λέγοντας ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου του, συμμετέχουν με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση στους εορτασμούς της 60ης επετείου της ανεξαρτησίας της κυπριακής Δημοκρατίας.
 

Της «ανεξαρτησίας που κατακτήθηκε από τον κυπριακό λαό με πολλούς αγώνες, αυτοθυσία και ηρωισμό», όπως ανάφερε στον χαιρετισμό του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία.
 
Έτσι ώστε, είπε, ο κυπριακός λαός να ανέβει τα σκαλοπάτια της ελευθερίας, κατά τα λόγια του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. «Σήμερα, ο αγώνας αυτός έχει εξελιχθεί σε ένα διαφορετικό, αλλά όχι πολύ διαφορετικό, αγώνα, για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Χωρίς παρεκκλίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, με πλήρη κυριαρχία, πλήρη ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα» συνέχισε.
 
Στην κοινή μας πορεία, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις και απειλές, υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια και να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ότι «Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα, αποτελούν παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
 
Ο Έλληνας ΥΠΑΜ είπε ότι θέλει «όλος ο κυπριακός ελληνισμός να γνωρίζει ότι η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του, το πράττει σήμερα και θα το πράττει πάντοτε, με όλες μας τις δυνάμεις». Οι προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους μέλους της ΕΕ, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, πρόσθεσε.
 
«Συντονίζουμε λοιπόν τις ενέργειές μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την λήψη των αποφάσεων που προασπίζουν το εθνικό μας συμφέρον». Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη για την λαμπρή – όπως είπε – παρέλαση, τα αξιόμαχα στελέχη της κυπριακής Εθνικής Φρουράς και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που με «υψηλό ηθικό και αίσθημα ευθύνης για την αποστολή τους και παράστημα, παρήλασαν ενώπιόν μας».
 
Είναι, συνέχισε ο Έλληνας ΥΠΑΜ, άξιοι συνεχιστές των αγώνων του ελληνισμού και εγγυητές της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της μεγαλονήσου. Με αυτή τη δύναμη ψυχής, με αυτή την κοινή πίστη στα ιδανικά του έθνους γιορτάζουμε σήμερα μαζί στην Κύπρο, πρόσθεσε, προσβλέποντας στην δικαίωση του αγώνα του κυπριακού λαού, που αποτελεί άλλωστε κοινό μας όραμα, όπως είπε.
 
Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην Κύπρο, κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας