Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Προεκλογικές» κορώνες υπέρ της λύσης δύο κρατών στα κατεχόμενα

  25/09/2020 16:39
«Προεκλογικές» κορώνες υπέρ της λύσης δύο κρατών στα κατεχόμενα

«Προεκλογικές» κορώνες υπέρ της λύσης δύο κρατών στα κατεχόμενα

  25/09/2020 16:39
Η προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών και το μοντέλο λύσης του Κυπριακού, αλλά και το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρονται οι «προεδρικοί υποψήφιοι», σε προεκλογικές δηλώσεις τους, στα κατεχόμενα.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Vatan γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να συζητήσει πλέον για ομόσπονδη λύση.
 
Μιλώντας σε προεκλογική του επίσκεψη, την Πέμπτη, ο κ. Τατάρ ανέφερε πως «δεν έχει πλέον νόημα να μιλάμε στον τουρκοκυπριακό λαό για πιθανή ομόσπονδη λύση», καθώς «ο δρόμος μας πλέον για λύση είναι λύση στη βάση δύο κυρίαρχων κρατών».
 
«Πρέπει να είμαστε προνοητικοί. Ανοίγουν και τα Βαρώσια. Στόχος μας είναι να σώσουμε την οικονομία μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να την ενδυναμώσουμε. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε το λαό μας και να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα. Είμαστε εδώ για να σπάσουμε τις προκαταλήψεις», δήλωσε ο Τατάρ.
 
Εξάλλου, σύμφωνα  με την Kıbrıs σε επίσκεψη του χθες σε διάφορα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα, στην προεκλογική του ομιλία, ο Τατάρ υποστήριξε ότι η ομοσπονδιακή λύση δοκιμάστηκε για τελευταία φορά στον Κραν Μοντανά.
 
Η Vatan γράφει ότι ο «υπουργός εξωτερικών» και «ανεξάρτητος υποψήφιος» Κουντρέτ Όζερσαϊ, σε επίσκεψη του χθες στην κατεχόμενη Κερύνεια, ανέφερε ότι «δεν είναι σωστό να προχωρήσουμε σε συνομιλίες για το Κυπριακό αυτή την περίοδο. Αν το κάνουμε αυτό, σημαίνει ότι φυλακίζουμε τον τουρκοκυπριακό λαό στο τραπέζι των συνομιλιών και αυτό είναι απαράδεκτο».
 
Εξάλλου, η Vatan γράφει ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) και «προεδρικός υποψήφιος» Τουφάν Έρχουρμαν επανέλαβε ότι η φόρμουλα για την επίλυση του Κυπριακού είναι η ομοσπονδία.
 
Η Hakikat δημοσιεύει δηλώσεις του προέδρου του Κόμματος Αναγέννησης των εποίκων (YDP) και «προεδρικού υποψήφιου» Ερχάν Αρικλί ο οποίος, απαντώντας στους ισχυρισμούς περί απόσυρσης της «υποψηφιότητας του», είπε ότι είναι εντελώς αβάσιμοι, ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα αφού διαγνώσθηκε θετικός στον COVID-19.
 
Ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι σε λίγες μέρες αναμένει να αποθεραπευθεί από τον ιό και θα επιστρέψει πίσω πιο δυνατός για να συνεχίσει την «προεκλογική του εκστρατεία».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας