Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Λύση δύο κρατών προκρίνει ο Τατάρ, Ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν

  23/09/2020 18:43
Λύση δύο κρατών προκρίνει ο Τατάρ, Ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν

Λύση δύο κρατών προκρίνει ο Τατάρ, Ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν

  23/09/2020 18:43
Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις των υποψηφίων «προέδρων», Ερσίν Τατάρ και Τουφάν Ερχιουρμάν για το ποια είναι η «σωστή λύση στο Κυπριακό».
 
Όπως αναφέρουν τ/κ ιστοσελίδες, σε διαφορετικές δηλώσεις τους σήμερα, ο κ. Τατάρ σημείωσε τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ πως στο Κραν Μοντανά έγιναν οι τελευταίες συζητήσεις για την ομοσπονδία και σε μια διάσκεψη ζήτησε να έρθει στο τραπέζι η λύση δύο κρατών. «Το πιο σωστό είναι μια λύση δύο κρατών», ανάφερε ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας σε επίσκεψή του σε οργανώσεις της Κερύνειας, όπως τον σύνδεσμο της ΤΜΤ.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι όσοι (στα κατεχόμενα) λένε ‘δεν συζητώ τίποτε άλλο από την ομοσπονδία’, πήραν την απάντησή τους από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημερίδας και ιστοσελίδας Χακικάτ, είπε ότι η λύση που θα βρεθεί στην Κύπρο θα είναι μια ομοσπονδία βασισμένη στην πολιτική ισότητα. «Αυτό είναι το σωστό».
 
Το 2004 και το 2017, συνέχισε, φτάσαμε πολύ κοντά σε λύση, αλλά δεν την πετύχαμε. Στο θέμα της ομοσπονδίας δεν έμεινε στοιχείο που δεν έχει συζητηθεί, πρόσθεσε, αυτό που χρειάζεται είναι βούληση. Οι συνομιλίες που θα αρχίσουν μετά τις «προεδρικές», είπε, δεν θα είναι ανοικτού τέλους και θα είναι επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα. «Δεν θα γίνουν συνομιλίες, απλά για να γίνουν, αυτό είναι το σωστό».
 
Ο κ. Ερχιουρμάν ανάφερε ότι για να μην χαθεί άλλος χρόνος πρέπει ταυτόχρονα με την πενταμερή διάσκεψη που θα ξεκινήσει , να συζητηθεί το άνοιγμα των Βαρωσίων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο, όπως είπε. «Αυτό είναι το σωστό, πρέπει να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας