Πέμπτη 21 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επικροτεί τη θέση της Κυβέρνησης για τις κυρώσεις το ΔΗΚΟ και την καλεί να επιμείνει

  23/09/2020 13:34
Επικροτεί τη θέση της Κυβέρνησης για τις κυρώσεις το ΔΗΚΟ και την καλεί να επιμείνει

Επικροτεί τη θέση της Κυβέρνησης για τις κυρώσεις το ΔΗΚΟ και την καλεί να επιμείνει

  23/09/2020 13:34
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει στη θέση πως τα ίδια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν για όλες τις χώρες που σήμερα παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα ή κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε «τη στάση της Κυβέρνησης που μέχρι αυτή τη στιγμή δηλώνει έτοιμη να παραμείνει σε αυτή τη θέση».
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κύπρος δεν φαίνεται να έχει πετύχει τις απαραίτητες συνεργασίες για την επιβολή κυρώσεων» στην Τουρκία.
 
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΒ, που έγινε στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» και κάλεσε την Κυβέρνηση «να παραμείνει σταθερή σε αυτή τη θέση και να μην δούμε», όπως είπε, «τις γνωστές παλινδρομήσεις και υποχωρήσεις στις οποίες μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια».
 
«Πρέπει να επιμείνουμε στη θέση ότι αν κάποιοι επιζητούν και διεκδικούν κυρώσεις για τη Λευκορωσία τότε σίγουρα θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις και για την Τουρκία», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αυτή ήταν μία από τις βασικές εισηγήσεις και της νέας στρατηγικής που εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να ακολουθηθεί εδώ και τρία χρόνια» και πρόσθεσε πως «όταν το ΔΗΚΟ είχε προτείνει αυτή τη νέα στρατηγική η τότε αντίδραση της Κυβέρνησης ήταν η ειρωνεία και ο χλευασμός».
 
«Σήμερα, με σημαντική καθυστέρηση προσπαθούν να εφαρμόσουν εκείνα που εμείς είχαμε εισηγηθεί πριν από τρία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει αποθρασυνθεί η Τουρκία, να έχει κλιμακωθεί η ένταση η οποία επεκτείνεται και στο Αιγαίο» και «δεύτερο να έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας ως χώρα», πρόσθεσε.
 
 Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θεωρεί ότι αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι τόσο σοβαρό έτσι ώστε να υιοθετηθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τον απλό λόγο», όπως είπε, «ότι για τρία χρόνια δεν αντιδρούσε η Κυβέρνηση και αυτή την στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσπιστία ευρωπαϊκών χωρών σε σχέση με τη σοβαρότητα των παραβιάσεων τις ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
«Έστω και αργά θα πρέπει να δείξει η Κύπρος τη δική της αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επεκτατικότητα και επιθετικότητα», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αν συμμερίζεται την άποψη του ΑΚΕΛ ότι η Κύπρος έχει απομονωθεί στην ΕΕ για το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι προφανές ότι δεν έχουμε την απαραίτητη στήριξη ή τουλάχιστον την στήριξη που θα αναμέναμε να έχουμε και υπάρχουν ευθύνες γι΄ αυτό».  
 
«Η Κύπρος δεν φαίνεται να έχει πετύχει τις απαραίτητες συνεργασίες για την επιβολή κυρώσεων», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ευχήθηκε «να αλλάξουν τα δεδομένα μέχρι την ημέρα που θα ληφθούν οι αποφάσεις».
 
Ερωτηθείς για την αναβολή της συνεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού, ο κ. Παπαδόπουλος  είπε ότι «αν έκριναν ότι έπρεπε να αναβληθεί η συνεδρία, τότε αυτό έπρεπε να κάνουν».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας