Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Κυπριακό Μουσείο

  23/09/2020 13:27
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Κυπριακό Μουσείο

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Κυπριακό Μουσείο

  23/09/2020 13:27
Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος υποδέχθηκε την Τετάρτη την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Κυπριακό Μουσείο.

Ο  Υπουργός ανέφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι το υφιστάμενο Κυπριακό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα εθεωρείτο για την εποχή του έργο τεράστιας σημασίας για την προστασία και ανάδειξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Εξήγησε ότι η αύξηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και οι σύγχρονες μουσειολογικές και μουσειογραφικές προσεγγίσεις, κατέστησαν απαραίτητο τον σχεδιασμό ενός νέου κτηρίου για να καλύψει τις πιο πάνω ανάγκες.

«Στα 1935, με τη θέσπιση του νέου Περί Αρχαιοτήτων Νόμου και την ίδρυση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, άρχισε η αναδιοργάνωση των συλλογών του Κυπριακού Μουσείου, σύμφωνα με τις νεότερες μουσειακές αντιλήψεις και τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα», είπε ο κ. Καρούσος.

Αναφερόμενος στο Νέο Κυπριακό Μουσείο ο Υπουργός επεσήμανε ότι το έργο για την κατασκευή και λειτουργία του  αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτιστικής υποδομής για την Κύπρο της τελευταίας εκατονταετία.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, το Νέο Κυπριακό Μουσείο θα φιλοξενήσει πέραν των 4.000 εκθεμάτων και θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες συλλογές κυπριακής αρχαιολογίας διεθνώς.

Η κ. Σακελλαροπούλου  ξεναγήθηκε στις δεκατέσσερις αίθουσες του Μουσείου, όπου εκτίθενται τα εκθέματα του Μουσείου βάσει χρονολογικής και θεματολογικής κατάταξης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας