Πρέσινγκ από Λευκωσία και Παρίσι σε Ε.Ε.-Να εξετάσει όλα τα διαθέσιμα μέσα

Ο Γάλλος Υπουργός Ευρώπης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να επικρατήσει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γαλλικό… σαφές μήνυμα στην Ε.Ε. για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Clement Beaune.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις άριστες σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του για την αποφασιστική στάση του Προέδρου Μακρόν σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος και ο Γάλλος Υπουργός συζήτησαν εκτενώς για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, τις απειλές της σε σχέση με την Αμμόχωστο και για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συζήτησαν, ακόμα, το Μεταναστευτικό, την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε σχέση με την πανδημία, αλλά και τις επιπτώσεις που προκαλεί στην οικονομία.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις σε σχέση με την ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Και οι δύο σημείωσαν την ανάγκη η ΕΕ να εξετάσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που κατέχει προκειμένου να διαμορφώσει μια σαφή και αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία αγνοώντας το διεθνές δίκαιο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών της Ένωσης.

Από την πλευρά του ο Γάλλος αξιωματούχος εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά