Εξελίξεις στο Κυπριακό προανήγγειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Το Κυπριακό έχει μπει στις προτεραιότητες του διεθνούς παράγοντα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ είπε ότι χρειάζεται ενότητα στο εσωτερικό, αλλά και προετοιμασία.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε απόψει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Νεοφύτου είπε υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε κατά το προηγούμενο διάστημα για το Κυπριακό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Αρχηγών-Ενημερώθηκαν για τον διπλωματικό μαραθώνιο
 
«Το Κυπριακό έχει μπει στις προτεραιότητες του διεθνούς παράγοντα. Εδώ και δεκαετίες δεν θυμάμαι τέτοια κινητικότητα του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς παράγοντα για το Κυπριακό», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, απαριθμώντας μια σειρά από χώρες, όπως Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, καθώς και μεσογειακές χώρες, αλλά και «ολόκληρη η Ευρώπη».
 
Αναφέρθηκε ακολούθως στις επισκέψεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, περιλαμβανομένου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας και του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας. Για αυτό, συνέχισε, χρειάζεται ενότητα στο εσωτερικό, αλλά και προετοιμασία. 
 
«Θα έρθουν κατά την άποψή μας εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και από τις εκλογές στην τ/κ κοινότητα», είπε.
 
Ερωτηθείς αν κατά τη συνεδρία βρέθηκε κοινή συνισταμένη και για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «μέσα και από μια παγκόσμια πανδημία έδειξε η κυπριακή οικονομία ότι είχε γερά θεμέλια». Μπορέσαμε, συνέχισε, να στηρίξουμε το σύνολο των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να συνεχιστεί η κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική του κράτους ως αποτέλεσμα της σωστής, όπως είπε, οικονομικής διαχείρισης των τελευταίων χρόνων.
 
«Βεβαίως και θα έχουμε φέτος μια αύξηση του δημόσιου χρέους και ένα δημοσιονομικό έλλειμμα», είπε, προσθέτοντας ότι είναι διαχειρίσιμα. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ότι η Κύπρος καταγράφει και εν μέσω αυτής της πανδημίας καλές επιδόσεις «έστω και αν είναι αρνητικά τα πρόσημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».
 
Είχαμε μια αρίστη διαχείριση, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγείας αλλά και την ατομική υγεία του κάθε Κύπριου πολίτη, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές