Χοντραίνει η κόντρα για τα διαβατήρια, καταγγέλλει απειλές από Πρόεδρο ο Άντρος

Για απειλές εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ενώ άφησε ξεκάθαρες αιχμές για εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη σε κατ΄εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Άντρος Κυπριανού, ανέφερε πως δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την επιστολή που απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ υπέδειξε πως θα συνεχίσει, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, να ζητούν εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για το ζήτημα του Κυπριακού Προγράμματος Επενδύσεων. 

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι ονόματα που απασχόλησαν την ανθρωπότητα με εις βάρος τους καταγγελίες, έλαβαν υπηκοότητα, μέσω του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφορικά με τις καταγγελίες του για απειλές από τον Πρόεδρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ισχυρίστηκε ότι σε συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός «του ανέμιζε έγγραφα, απειλώντας με αποκαλύψεις».

Μάλιστα την ώρα που ο Άντρος Κυπριανού ήταν στον αέρα της εκπομπής παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος σημείωσε πως ο Πρόεδρος σε καμία περίπτωση δεν απείλησε, ούτε εκβίασε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ούτε άφησε αιχμές για προσωπική εμπλοκή του Δημήτρη Χριστόφια στο ζήτημα.

Απαντώντας στη δριμεία κριτική του ΑΚΕΛ, ο κ. Κούσιος, εξέφρασε την άποψη πως με τη συζήτηση που γίνεται στον απόηχο των όσων αποκάλυψε το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, «αυτοπυροβολούμαστε». Παράλληλα υπέδειξε πως το πρόγραμμα πρόσφερε πολλά στον τόπο τα τελευταία χρόνια και πως αν έγιναν λάθη, αυτά θα εντοπιστούν από την ερευνητική επιτροπή που θα διορίσει μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σύγκρουση Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ στη σκιά της σύγκρουσης συμφερόντων

Αναφορικά με το περιεχόμενο της επιστολής για την οποία έκανε λόγο χθες ο ίδιος ο κ. Κούσιος, διερωτήθηκε, πότε έκανε λόγο για τις αμερικανικές εκλογές. «Δεν μπορώ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντώ στα οποιαδήποτε δημοσιεύματα ή στο ότιδήποτε υπονοεί ο οποιοσδήποτε. Η επιστολή δεν είπε ούτε για ανάμειξη του Δημήτρη Χριστόφια ούτε κάποιου άλλου. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την αχρείαστη αντιπαράθεση. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση που πυροβολούμε τον εαυτό μας μόνοι μας. Όταν σε όλα τα δημοσιεύματα, όταν σε όλες τις δηλώσεις αναφερόμαστε στα χρυσά διαβατήρια, από μόνο του απαξιώνει το πρόγραμμα που στήριξε την οικονομία αυτού του τόπου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η θεσμική κρίση, τα παράλληλα ζητήματα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος Σαββίδη

Απαντώντας για τις κατηγορίες περί διαφθοράς από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Κούσιος, υπενθύμισε πως αυτή η Κυβέρνηση είναι που έστειλε στη φιλική πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους στη φυλακή για θέματα διαφθοράς, «Αυτή η Κυβέρνηση απέδειξε πως υπήρχε διαφορά και την καταπολέμησε, αλλά πρέπει να προσθέτουμε και το άλλο. Τη διαφθορά την ανέδειξε, την καταπολέμησε και την καταδίκασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνησή του. Και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους». 

«Το πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος τη διαφθορά», απάντησε ο Άντρος Κυπριανού, «το αφήνω στον κόσμο να το κρίνει. Δεν αναφερόμαστε μόνο στον κ. Αναστασιάδη. Ρωτώ ποια άλλα μέλη της Κυβέρνησης έχουν εκδώσει διαβατήρια και πόσα. Και κάτι ακόμα. Όταν θες να πεις του άλλου ότι αυτοπυροβολούμαστε μόνοι μας, καταστρέφουμε ένα πρόγραμμα πολύ σοβαρά του το λες με αυτά τα επιχειρήματα. Δεν του λες έχω κι εγώ και προσέξετε τι λέτε γιατί θα δώσω και εγώ στη δημοσιότητα». 

Ακολούθως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απεύθυνε το ερώτημα τον κ. Κυπριανού εάν ο ίδιος και το κόμμα του, επιθυμούν διακοπή ή συνέχιση του προγράμματος.

«Διερωτώμαι γιατί καμώνεται ο κ. Κούσιος και η Κυβέρνηση ότι δεν απαντάμε», είπε ο Άντρος Κυπριανού και συνέχισε λέγοντας ότι, «το ΑΚΕΛ ουδέποτε ζήτησε διακοπή του προγράμματος. Το πρόγραμμα έπρεπε να είναι επενδυτικό. Θα πρέπει να συνεχισθεί με κάποιες διαφοροποιήσεις. Ήταν λάθος από την αρχή. Δεν έχω πρόβλημα να πω ότι δεν λήφθηκε υπόψη πως αυτό το πρόγραμμα έπρεπε να βοηθά της κυπριακή κοινωνία από τον καιρό που έγινε από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και συνεχίσθηκε από τον Δημήτρη Χριστόφια και μετά από τον Νίκο Αναστασιάδη. Βοηθήθηκαν μόνο κάποια δικηγορικά και λογιστικά γραφεία», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι ο Σαββίδης στα περί εμπλοκής του δικηγορικού του στα διαβατήρια

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»