Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Άστραψαν και βρόντηξαν οι Τούρκοι-Απαντούν στην άρση του εμπάργκο με απειλές

  01/09/2020 22:49
Άστραψαν και βρόντηξαν οι Τούρκοι-Απαντούν στην άρση του εμπάργκο με απειλές

Άστραψαν και βρόντηξαν οι Τούρκοι-Απαντούν στην άρση του εμπάργκο με απειλές

  01/09/2020 22:49
«Εάν οι ΗΠΑ δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο από τους Ε/κ, η Τουρκία θα απαντήσει αναλόγως», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, προκαλώντας με αντίποινα.
 
Οι Τούρκοι, ξεκάθαρα ενοχλημένοι από το γεγονός πως οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Λευκωσίας εμβαθύνονται το τελευταίο διάστημα, δεν έκρυψαν την οργή τους, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση των ΗΠΑ δηλητηριάζει το κλίμα και «δεν είναι συμβατή με το πνεύμα της συμμαχίας».
 
Η Άγκυρα υποστηρίζει, ακόμη, πως η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.
 
«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει προκλητικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Διαφορετικά, η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νομική και ιστορική ευθύνη έναντι του τουρκοκυπριακού λαού, θα λάβει αποφασιστικά μέτρα», απειλούν οι Τούρκοι.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την ενόχλησή του εξέφρασε από τα κατεχόμενα και ο Μουσταφά Ακιντζί.
 
Πάντως, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτηση που έκανε, δεν έδειξε καμία πρόθεση για αναθεώρηση της απόφασης, χαρακτηρίζοντας τη Λευκωσία βασικό εταίρο και εκφράζοντας ευαρέσκεια για την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας