Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ»

  28/08/2020 19:24
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ»

BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ»

  28/08/2020 19:24
Εντυπωσιακά πλάνα από την τετραμερή άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας με την επωνυμία «ΕΥΝΟΜΙΑ», ανήρτησε το Υπουργείο Άμυνας.
 
Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των 4 χωρών για παρουσία στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Ενέργειες  υλοποιήθηκαν  στο θαλάσσιο στην περιοχή Νοτίως της Κύπρου, από 26 μέχρι 28 Αυγούστου 2020 όπου εξετάστηκε μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών αντικειμένων αλλά και θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης. Σε αυτή συμμετείχαν  Αεροπορικά και Ναυτικά Μέσα από τις 4 χώρες.
 
Την τελική φάση, πού πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή, Νότια της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης»  στο Μαρί, παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πλαισούμενος από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και τους Ακόλουθους Άμυνας Γαλλίας και Ιταλίας.
 
Η επιτυχής διεξαγωγή της δραστηριότητας καταδεικνύει και  τη θέληση των 4 κρατών για την δημιουργία  μιας ενισχυμένη, συλλογικής, ναυτικής παρουσίας, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στη συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα ότι  η Τετραμερής Συνεργασία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας