Φουλ αντεπίθεση Προεδρικού κατά ΑΚΕΛ-«Δεν έχουν κανένα όριο...»

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα τοποθετήθηκε έναντι του ΑΚΕΛ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Άντρου Κυπριανού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, με φόντο την σφοδρή κριτική που το κόμμα της αντιπολίτευσης και τα στελέχη του ασκούν εφ' όλης της ύλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κούσιος, εδώ και αρκετό καιρό, σχεδόν από την επομένη των προεδρικών εκλογών τον Φεβρουάριο του 2018, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ καθόρισε τις προτεραιότητες του κόμματος της αντιπολίτευσης με σειρά συνεντεύξεων και δηλώσεων, οι οποίες στην πράξη συνοψίζονται στην εξής πρόταση: «Απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη από την εξουσία».
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σε αυτή τη λογική κινήθηκε όλο αυτό το διάστημα η αντιπολιτευτική γραμμή του ΑΚΕΛ. «Προσωπικές επιθέσεις για να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία του Προέδρου της Δημοκρατίας εντός και εκτός της χώρας, σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα», υπέδειξε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα διαβατήρια, τα καρφιά του ΑΚΕΛ στον Αναστασιάδη και η «οργανωμένη προσπάθεια»

«Στην προσπάθεια αυτή το ΑΚΕΛ και ο κ. Άντρας Κυπριανού προσωπικά», συνέχισε ο Κυριάκος Κούσιος, «δεν είχε και φαίνεται ότι δεν έχει κανένα όριο. Στην αρχή προσπάθησαν να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά την αξιοπιστία του απέναντι στην Ε.Ε. και στο διεθνές πολιτικό σκηνικό σε σχέση με το Κυπριακό, υιοθετώντας πλήρως αφηγήματα της Τουρκίας για το τι συνέβη στο Κραν Μοντανά και επιρρίπτοντας την ευθύνη του αδιεξόδου στην ελληνοκυπριακή πλευρά αθωώνοντας την κατοχική δύναμη ουσιαστικά, κάτι που συνεχίζουν να πράττουν, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συνέχισε υποδεικνύοντας ότι όταν μετά τα ταξίδια του κ. Κυπριανού στην Άγκυρα και τη συνάντηση του με τον κ. Τσαβούσογλου, και αφού αποδείχθηκε περίτρανα ότι η κατοχική Τουρκία, ούτε είχε ούτε έχει διάθεση για δίκαιη λύση στο Κυπριακό αποσύροντας τα στρατεύματα της και εγκαταλείποντας επεμβατικά δικαιώματα, ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσιολογικό κράτος στην Κύπρο, και αφού όλα τα αφηγήματα του ΑΚΕΛ περί του αδιάλλακτου Αναστασιάδη κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας προς όλα τα κράτη στην περιοχή, το ΑΚΕΛ και ο κ. Κυπριανού αποφάσισαν να στραφούν και να ακολουθήσουν την τακτική της επίθεσης κατά της ακεραιότητας, του ήθους και της εντιμότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας, πότε αναμασώντας θέματα που αποδείχθηκαν ασύστολα ψεύδη και πότε εκμεταλλευόμενοι επιθέσεις, με αλλότρια κίνητρα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από ελεγχόμενα ξένα ΜΜΕ με σαφή κίνητρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάλλει κατά ΔΗΣΥ ο Στεφάνου για τις πολιτογραφήσεις-«Ας συνεννοηθεί με την κυβέρνησή του»

Περαιτέρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε στο ΑΚΕΛ και στον κ. Άντρο Κυπριανού ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκάλεσε ο ίδιος, και διεξήχθησαν δύο έρευνες από τον Γενικό Ελεγκτή για όσα ψευδώς κατά καιρούς του απέδωσε το ΑΚΕΛ, και από την ΜΟΚΑΣ άλλη έρευνα για το πρώην Δικηγορικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να προκύψει το παραμικρό σε βάρος του Προέδρου.
 
«Ματαιοπονεί, λοιπόν, ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ», κατέληξε ο κ. Κούσιος, «εάν νομίζουν ότι με αφορμή την καλά οργανωμένη, συντονισμένη και ξεκάθαρα στοχευμένη επίθεση που δέχεται αυτή την ώρα, για συγκεκριμένους και σαφείς λόγους η χώρα μας από το ελεγχόμενο κανάλι Al Jazeera και σε καιρούς μάλιστα που η Κύπρος δέχεται  πολλαπλές επιθέσεις από την Τουρκία, θα κερδίσει πόντους η ηγεσία του ΑΚΕΛ με στόχο να αναρριχηθεί στην εξουσία, μετερχόμενη τέτοιες μεθόδους. Ο λαός και μνήμη έχει και κρίση διαθέτει για να καταδικάσει τις μεθόδους που μετέρχεται το ΑΚΕΛ για αναρρίχηση στην εξουσία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νουρής: Ενορχηστρωμένη προσπάθεια Al Jazeera να πλήξει την Κύπρο
 
«Επαναλαμβάνουν τα γνωστά ψέματα»
Απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κούσιος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, υπέδειξε πως «στην αδυναμία των κυβερνώντων να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε σχέση με την αδιέξοδη πολιτική τους στο Κυπριακό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε τα γνωστά ψέματα.
 
«Όσα όμως ψέματα και αν επιστρατεύσουν δεν μπορούν να απαντήσουν», είπε και διερωτήθηκε, «πώς κατάφερε ο Πρόεδρος -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- η Τουρκία να λάβει επαίνους από τον ΓΓ του ΟΗΕ και την ΕΕ για την παρουσία της στο Κρανς Μοντανά; Η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να επιτεθεί στο ΓΓ του ΟΗΕ και την ΕΕ, επιτίθεται στο ΑΚΕΛ».
 
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει γιατί η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί και να προκαλεί, χωρίς σοβαρό πολιτικό κόστος;
Αλήθεια, πού πήγε η θωράκιση της ΑΟΖ; Πού πήγαν οι κυρώσεις που θα πονέσουν την Τουρκία και όλα τα άλλα συνθήματα που με στόμφο επαναλάμβαναν οι κυβερνώντες», πρόσθεσε.
 
«Η διχοτόμηση είναι προ των πυλών και οι κυβερνώντες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους», κατέληξε ο κ. Στεφάνου. 

«Προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα»
Όσο αφορά το ζήτημα των δημοσιευμάτων του δικτύου Al Jazeera, ο Στέφανος Στεφάνου, σημείωσε πως, «η κυβέρνηση εναγωνίως προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, για τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων, την οποία επί ημερών της διακυβέρνησής της έχει στήσει στην Κύπρο».

«Αντί να παραδεχθεί τα λάθη της», συνέχισε «και να αναλάβει τις ευθύνες της, δια στόματος Υπουργού Εσωτερικών επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση επιχειρώντας να φιμώσει κάθε φωνή που δικαιωματικά ζητά εξηγήσεις για την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στην Κύπρο οι κυβερνώντες. 
Ο Υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε σήμερα ότι όλα έγιναν σωστά στον ουσιώδη χρόνο. Προφανώς, δεν άκουσε τον τέως Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, να παραδέχεται το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι έγιναν «σοβαρά λάθη που μας έχουν εκθέσει».

Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις:

  • Για το ξεχείλωμα των κριτηρίων και των διαδικασιών που έκανε η κυβέρνηση.
  • Για τον δεκαπενταπλασιασμό των πολιτογραφήσεων
  • Για την παραχώρηση υπηκοότητας σε  λωποδύτες, απατεώνες και διεφθαρμένους.
  • Για την άρνηση, και ακολούθως, για την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να πάρει διορθωτικά μέτρα.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην Αντιπολίτευση για τη διεθνή διαπόμπευση της Κύπρου και για  κίνδυνο διακοπής του Προγράμματος. Είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες, που με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους υπέσκαψαν και δυσφήμισαν το Πρόγραμμα, εκθέτοντας την Κύπρο και προκαλώντας την αντίδραση διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών».

Ο κ. Στεφάνου, παραδέχθηκε πως το τηλεοτπικό δίκτυο μπορεί να έχει σκοπιμότητες, «ομως, πολύ πριν από αυτόν, καταγγελίες και αποκαλύψεις σε βάρος της Κύπρου έγιναν από την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον ΟΟΣΑ, τη Διεθνή Διαφάνεια, το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Έγκλημα και τη Διαφθορά, ακόμα και το κόμμα στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

«Αρνητικές αναφορές για την Κύπρο έγιναν σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το Ρόιτερς, αλλά και σε βρετανικές, γαλλικές, γερμανικές, ιρλανδικές, ευρωπαϊκές κι άλλες εφημερίδες. Η κυβέρνηση, για ακόμα μια φορά δεν ανάλαβε καμία ευθύνη. Όπως πάντα, τις φόρτωσε σε άλλους επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια είναι κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης», κατέληξε ο Στέφανος Στεφάνου.

 
 

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας