Με υψηλούς συμβολισμούς οι ασκήσεις στην αν. Μεσόγειο-Μηνύματα στην Άγκυρα

Άσκηση υψηλού συμβολισμού ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίων του Καστελόριζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ νότια της Κρήτης-Μήνυμα στην Τουρκία

Ήδη από χθες αμερικανικό αντιτορπιλικό νοτιοανατολικά της Κρήτης έχει κάνει συνεργασία επικοινωνίας με φρεγάτες του ελληνικού στόλου, ενώ τα ελληνικά F-16 έκαναν άσκηση αεράμυνας περιοχής.

Σε διαφορετικά σημεία, όπως λένε επιτελείς θα γίνουν οι ασκήσεις με τα F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα ελληνικά μαχητικά και τα πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το ξημέρωμα ξεκίνησε και μια ακόμη «ηχηρή» τετραμερής άσκηση. Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, -που στέλνει κι άλλες φρεγάτες στη Μεσόγειο- και Ιταλία.

Πολεμικό Ναυτικό, λοιπόν, από τις τέσσερις χώρες και ταυτόχρονα στον αέρα ελληνικά μαχητικά και γαλλικά Rafale που ήδη ο αριθμός τους στην Κύπρο έχει αυξηθεί, θα συνεκπαιδευτούν σε όλη αυτή τη μεγάλη περιοχή.

Η πολιτική και στρατιωτική διπλωματία έχουν δουλέψει πολύ για αυτά τα αποτελέσματα και δεν είναι λίγες οι χώρες που τάσσονται πλέον εμπράκτως στο πλευρό της Ελλάδας και απέναντι από την επεκτατική Τουρκία.

Χθες έγινε Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων στο οποίο συζητήθηκαν πολλές από τις λεπτομέρειες για πολλές αεροναυτικές ασκήσεις, με πρωταγωνίστρια της Ελλάδα. Η στρατιωτική ηγεσία θέλει να είναι τουλάχιστον δυο βήματα πιο μπροστά.

Παράλληλα εκτιμήθηκε η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται με την παράταση της ναυτικής οδηγίας και το ερευνητικό Oruc Reis που πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για δύο εβδομάδες, με δυτική πορεία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Πρόκειται για Rafael τέταρτης γενιάς, τα οποία θα συμμετάσχουν στην αεροναυτική άσκηση.

Κοινή άσκηση Τουρκίας-Ιταλίας στην ανατολική Μεσόγειο
Την ίδια ώρα, η Τουρκία θέλοντας να επιδείξει πως και η ίδια πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια, σε συνεργασία με άλλες χώρες, ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας, φωτογραφίες.
 
Στις φωτογραφίες απεικονίζονται, μεταξύ άλλων, τουρκικές και ιταλικές φρεγάτες που σύμφωνα με την ανάρτηση πραγματοποιούν σήμερα κοινή άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο.
 


Τουρκικά F-16 πάνω από περιοχές της Ελλάδας
Εξάλλου, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια στις 16.51 μ.μ.
 
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχαητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατα πάγια τακτική.
 

Πηγή: ert.gr/ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ
Σύγκρουση συμφέροντος για λειτουργό της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου-Ζητά έρευνα από ΥΣ η Ελεγκτική
Με κατά βούληση πάει το ΔΗΚΟ για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου-Οι εκλεκτοί για δημαρχίες και αντιδημαρχίες