Καταγγέλλει στο ΣΑ Γαλλία και Κύπρο για εχθρικές πράξεις ο Οζερσάι

Επιστολές στην προεδρεύουσα χώρα του ΣΑ του ΟΗΕ αλλά και στα Υπουργεία Εξωτερικών των μονίμων και μη μονίμων μελών του ΣΑ, απέστειλε ο Κουντρέτ Οζερσάι καταγγέλλοντας τις – όπως αναφέρεται – εχθρικές ενέργειες της ε/κ πλευράς και την στήριξη που δίδει σε αυτές η Γαλλία, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
 
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Μπαϊράκ, στην επιστολή του ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι η στήριξη που δίδει η Γαλλία, η οποία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, στην ε/κ πλευρά η οποία κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή, δεν συνάδει με τις αρχές δημιουργίας του ΟΗΕ.
 
Ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η ε/ πλευρά που αυξάνει τις προβοκατόρικες και εχθρικές ενέργειες, ανακοινώνοντας την στάθμευση πολεμικών και στρατιωτικών αεροπλάνων της Γαλλίας, θα κάνει και στρατιωτική άσκηση μαζί της.
 
Με αυτή τη στάση, η Γαλλία γίνεται μέρος των προκλητικών ενεργειών της ε/κ πλευρά που απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα στο νησί και την περιοχή, πρόσθεσε.
 
Ζήτησε μάλιστα να προειδοποιηθεί η Γαλλία από τα ΗΕ ότι σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις προστασίας της ειρήνης, η Γαλλία ως μόνιμο μέλος του ΣΑ, παίρνει το μέρος κάποιου.
 
Αναμένει, συνέχισε, από τα ΗΕ να ζητήσουν από την ε/κ ηγεσία να σταματήσει αυτές τις εχθρικές και προκλητικές ενέργειες και από την Γαλλία να άρει την στήριξή της στην ε/κ πλευρά.
 
«Οι προτάσεις μας και η έκκληση μας ως τ/κ πλευρά για την επίλυση όλων των θεμάτων, περιλαμβανομένων και των πόρων υδρογονανθράκων, με διάλογο και διπλωματία, βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε απέναντι στις επιθετικές ενέργειες της ε/κ πλευράς», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Οζερσάι.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα