Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Για μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα κάνει λόγο το Reuters

  20/08/2020 21:13
Για μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα κάνει λόγο το Reuters

Για μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα κάνει λόγο το Reuters

  20/08/2020 21:13
Η Τουρκία έχει βρει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν δύο τουρκικές πηγές, μια ανακάλυψη η οποία μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να μειώσει την εξάρτησή της σε εισαγωγές Eνέργειας αν μπορεί το φυσικό αέριο να είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε σε αξιωματούχους ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα» την Παρασκευή που θα σημάνουν μια «νέα περίοδο» για την Τουρκία. Δηλώσεις οι οποίες οδήγησαν σε ανοδική πορεία τις μετοχές των τουρκικών ενεργειακών εταιρειών και την τουρκική λίρα από το χαμηλό ρεκόρ αυτής της εβδομάδας.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά πηγές λένε ότι αναφερόταν σε ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Μια πηγή ανέφερε ότι το μέγεθος των κοιτασμάτων μπορεί ενδεχομένως να είναι η απάντηση στις ανάγκες της Τουρκίας για 20 χρόνια.

Το τουρκικό Φατίχ κάνει γεωτρήσεις από τα τέλη Ιουλίου σε ζώνη εξερεύνησης γνωστή ως "Tuna-1" γύρω στα 100 ναυτικά μίλια βορείως της τουρκικής ακτής στην δυτική Μαύρη Θάλασσα.

«Υπάρχει ανακάλυψη φυσικού αερίου στο Tuna 1», είπε η πηγή.

«Το αναμενόμενο κοίτασμα είναι 26 τρισεκατ. κυβικά πόδια, ή 800 δισεκατ. κυβικά μέτρα και θα καλύπτει τις ανάγκες της Τουρκίας για σχεδόν 20 χρόνια», πρόσθεσε.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα πάρει 7 - 10 χρόνια για να αρχίσει η παραγωγή και το κόστος επένδυσης θα είναι μεταξύ 2 και 3 δισεκατ. δολάρια.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας