Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα νέο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν και οι… πόζες του Oruc Reis

  20/08/2020 19:36
Τα νέο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν και οι… πόζες του Oruc Reis

Τα νέο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν και οι… πόζες του Oruc Reis

  20/08/2020 19:36
Ως νέο .. σουλτάνο Αλπ Αρσλάν, νικητή της μάχης στο Ματζικέρτ επί των Βυζαντινών το 1071 μ.Χ, φαντάζεται τον εαυτό του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
 
Μιλώντας την Πέμπτη σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως επιθυμεί ν’ αναβιώσει την ιστορία ακολουθώντας τα χνάρια του Αλπ Αρσλάν, που με την επικράτησή (26/8/1071) του επί των στρατευμάτων του βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη, έθεσε τις βάσεις για την κυριαρχία των Σελτζούκων στην Aνατολία.
 
Ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν.
Την ίδια στιγμή, την προπαγάνδα για τον πλου και τη δραστηριότητα του Oruc Reis συνεχίζουν οι Τούρκοι, ενώ πλησιάζουμε στις 23 Αυγούστου, την ημερομηνία, δηλαδή, στην οποία λήγει η ισχύς της παράνομης Navtex.
 
Στον λογαριασμό του υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο twitter αναρτήθηκαν τέσσερις φωτογραφίες του ερευνητικού πλοίου και πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.
 
«Οι φρεγάτες και οι κορβέτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συνεχίζουν να παρέχουν προστασία και να συνοδεύουν το Oruc Reis στην διεξαγωγή των ερευνών του στη ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στα τουρκικά και τα αγγλικά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας