Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προκαλεί ξανά ο Τατάρ-«Δεν απέμεινε άλλη επιλογή από δύο χωριστά κράτη»

  20/08/2020 17:28
Προκαλεί ξανά ο Τατάρ-«Δεν απέμεινε άλλη επιλογή από δύο χωριστά κράτη»

Προκαλεί ξανά ο Τατάρ-«Δεν απέμεινε άλλη επιλογή από δύο χωριστά κράτη»

  20/08/2020 17:28
Βλέπει όνειρα το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα που νομίζει ότι θα μπορούσε να φέρει την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους στο σημείο που θέλει, εφαρμόζοντας την πολιτική καρότο-μαστίγιο, χρησιμοποιώντας την ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «υποψήφιος πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ σε γραπτή του δήλωση.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τατάρ σχολίασε την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κύπρο και τις δηλώσεις που έγιναν μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τον Τατάρ, «το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα επιδιώκει να επωφεληθεί από την υφιστάμενη κατάσταση και όχι μια συμφωνία». 
 
Τουρκία και ψευδοκράτος, είπε, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματά τους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως φάνηκε και την περασμένη βδομάδα κατά την απάντηση που δόθηκε στην Ελλάδα όταν επιχείρησε να απειλήσει το Ορούτς Ρέις.
 
Σε άλλες του δηλώσεις ισχυρίστηκε ότι δεν απέμεινε καμία άλλη επιλογή εκτός από "δύο χωριστά κράτη που θα ζουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά", προσθέτοντας ότι η "υποψηφιότητά" του για την «προεδρία της δημοκρατίας» οφείλεται στο γεγονός ότι "αυτή η θέση θα βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλοπάτι της επικαιρότητάς μας κατά την προσεχή περίοδο".
 
Στο μεταξύ, ο ανεξάρτητος "υποψήφιος" στις επικείμενες «προεδρικές εκλογές», Σερντάρ Ντενκτάς μίλησε για μια επικίνδυνη και εξαιρετικά παραπλανητική στάση του ΚΕΕ "προεκλογικά" με το αιτιολογικό ότι η ψήφος στον ίδιο και τον Ερσίν Τατάρ, αποτελεί κριτήριο για τις σχέσεις των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία.
 
«Δεν είναι δυνατόν να δεχτώ ότι όσοι ψηφίσουν και υποστηρίξουν εμένα είναι εχθροί της Τουρκίας επειδή δεν θα ψηφίσουν τον Ερσίν Τατάρ», σημείωσε ο κ. Ντενκτάς σε γραπτή δήλωση
 
«Θεωρώ ότι και οι άλλοι υποψήφιοι μοιράζονται την ίδια ευαισθησία μαζί μου. Αυτή είναι μια φθηνή μέθοδος προπαγάνδας που θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες για το μέλλον», πρόσθεσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας