Στην αντεπίθεση ο Ακιντζί-Φουντώνει η αντιπαράθεση στα κατεχόμενα ενόψει παράνομων «εκλογών»

Η επανάληψη για δεύτερη φορά του ίδιου ψέματος δεν το μετατρέπει σε αλήθεια (σσ: δυο ψέματα δεν κάνουν μια αλήθεια), αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, λέγοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι ο Μουσταφά Ακιντζί είχε ζητήσει από την Τουρκία να αφαιρέσει τα καθήκοντα του διαπραγματευτή από τον Ραούφ Ντενκτάς.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού πρόσθεσε ότι πρώτη φορά αυτός ο ισχυρισμός είχε ακουστεί το 2004, σε δημοσίευμα τότε, που είχε διαψευστεί σε μία μόνο γραμμή. Ανέφερε επίσης ότι την εποχή εκείνη ο Ραούφ Ντενκτάς δεχόταν κριτική για τη στάση του έναντι του σχεδίου Ανάν, πράγμα που έκανε και ο κ. Ακιντζί, πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπός του. Ωστόσο, πρόσθεσε, ποτέ δεν ζήτησε ο κ. Ακιντζί την αφαίρεση των καθηκόντων του διαπραγματευτή από τον κ. Ντενκτάς, ούτε και είχε κανένα αίτημα προς Τούρκο αξιωματούχο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί εκλέγηκε από τον «λαό» και μόνο αυτός μπορεί να του αφαιρέσει τις αρμοδιότητες που του έδωσε.
 
Ο Μπαρίς Μπουρτζιού υπενθύμισε δε ότι λόγω της στάσης του έναντι του σχεδίου Ανάν είτε λόγω των προβλημάτων υγείας του, ήταν ο ίδιος ο Ραούφ Ντενκτάς που δεν ήθελε να εκτελεί τα καθήκοντα του διαπραγματευτή.
 
Υπενθύμισε επίσης ότι ο Ραούφ Ντενκάς είχε στείλει ως αντιπρόσωπό του στην Κοπεγχάγη τον τότε «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και στο Μπούργκενστοκ τον τότε «πρωθυπουργό», Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τον τότε «αναπληρωτή πρωθυπουργό», Σερντάρ Ντενκτάς.
 
Τότε, συνέχισε ο κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δηλώσει ότι οι Τ/κ θα καθορίσουν τη μοίρα τους στις πλατείες της Λευκωσίας και όχι στο λόφο Τσάνκαγια (το προεδρικό γραφείο στην Άγκυρα). Ό,τι πίστευε τότε ο κ. Ακιντζί, πιστεύει και σήμερα, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.
 
Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το αποτέλεσμα των «προεδρικών εκλογών» στις 11 Οκτωβρίου, θα το καθορίσει και πάλι ο «λαός» και ο κ. Ακιντζί δεν αναγνωρίζει καμία άλλη δύναμη πέραν της βούλησης του «λαού», κατέληξε στη δήλωσή του ο Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη μετάβαση στην Άγκυρα του ιδίου κι άλλων δύο πολιτικών αρχηγών και τον στόχο αυτής, είχε ανταπαντήσει λέγοντας ότι ο κ. Ακιντζί είχε συναντηθεί τότε με Τούρκους αξιωματούχους ζητώντας την απομάκρυνση του Ραούφ Ντενκτάς από τα καθήκοντά του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ