Τρίτη 26 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με συνάντηση με το ΑΚΕΛ το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου εγκαινίασε την εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή

  05/08/2020 19:12
Με συνάντηση με το ΑΚΕΛ το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου εγκαινίασε την εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή

Με συνάντηση με το ΑΚΕΛ το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου εγκαινίασε την εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή

  05/08/2020 19:12
Με στόχο την εγγραφή περισσότερων νέων στους εκλογικούς καταλόγους και την μείωση της αποχής ατόμων νεαρής ηλικίας από τις κάλπες, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου εγκαινίασε σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου την εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή με συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ.
 
Ανακοίνωση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους το Συμβούλιο «μπορεί να συνεργαστεί με τα πολιτικά κόμματα για να κινητοποιήσουν τη νεολαία να συμμετέχει στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση τους σε αυτές».
 
Συζητήθηκε, επίσης, «ο εκσυγχρονισμός του συστήματος εγγραφής των νέων στους εκλογικούς καταλόγους, ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων των νέων και τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών προνοιών,  ο ρόλος του Συμβουλίου ως φορέας χάραξης πολιτικής και εκπροσώπου των οργανωμένων συνόλων νεολαίας στην πολιτεία και θέματα που αφορούν τη Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων».
 
Κατά τη συνάντηση έγινε και παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου για τη διετία 2020-2021
 
Το Συμβούλιο, εξέφρασε την επιθυμία όπως προσκαλείται στις συζητήσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών για θέματα και νομοσχέδια που αφορούν τους νέους και τις οργανώσεις νεολαίας.
 
Εκ μέρους του ΑΚΕΛ παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Χάρης Καράμανος.
 
Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου εκπροσώπησαν οι: Αντώνης Κουρράς - Πρόεδρος, η Χριστιάνα Ξενοφώντος -Αντιπρόεδρος Α’ και η Δέσποινα Παναγιώτου - Γενική Γραμματέας.
 
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, «θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα των οποίων οι νεολαίες είναι μέλη του, και θα τρέξει δράσεις για ευαισθητοποίηση της νεολαίας και προώθηση της συμμετοχής της στα κοινά», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας