Τρίτη 26 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αρνήθηκε πρόσκληση για να μεταβεί στην Άγκυρα ο Όζερσαϊ

  05/08/2020 14:39
Αρνήθηκε πρόσκληση για να μεταβεί στην Άγκυρα ο Όζερσαϊ

Αρνήθηκε πρόσκληση για να μεταβεί στην Άγκυρα ο Όζερσαϊ

  05/08/2020 14:39

Ο «πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) Φικρί Ατάογλου και ο ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP -κόμμα των εποίκων) Ερχάν Αρικλί μετέβησαν χθες στην Άγκυρα κατόπιν πρόσκλησης της τουρκικής κυβέρνησης, ωστόσο ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπεξ» Κουτρέτ Όζερσαϊ δεν ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση που έλαβε και ο ίδιος.
 
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ» ο κ. Όζερσαϊ εξήγησε ότι δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση διότι δεν θεωρούσε ορθή αυτή την επίσκεψη στις παραμονές των «εκλογών».
 
Είπε ακόμα ότι έλαβαν γραπτή πρόκληση ο ίδιος και ο Ερσίν Τατάρ και πρόσθεσε ότι αφού ευχαρίστησε τους Τούρκους αξιωματούχους τους πληροφόρησε ότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί θετικά, αλλά μπορούν πάντοτε να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω τηλεφώνου.
 
«Αργότερα έμαθα ότι προσκλήθηκαν και ο πρόεδρος του DP και ο πρόεδρος του YDP και κατάλαβα ότι η απόφαση που έλαβα ήταν ακόμα πιο ορθή», κατέληξε.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με την ίδια πτήση μετέβη στην Άγκυρα και ο «βουλευτής» του UBP στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, Ογουζχάν Χασίπογλου, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις περί «κοινού υποψηφίου» στις επικείμενες «προεδρικές εκλογές».
 
Όμως, ο ίδιος ο Χασίπογλου ανέφερε στην εφημερίδα ότι δεν συμμετείχε στην «επίσημη αντιπροσωπεία» και ότι μετέβη στην Άγκυρα με πρόσκληση της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων.
 
Εξάλλου, δημοσίευμα στη «Γενί Ντουζέν» αναφέρει ότι πριν την αναχώρηση της «αντιπροσωπείας» από το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Φικρί Ατάογλου δήλωσε ότι δεν ήξερε τον λόγο της πρόσκλησης.
 
«Ακόμα δεν μας λεχθεί τίποτα», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας.
 
Κληθείς από την «Μανσέτ» να σχολιάσει την πρόκληση των κομματικών αρχηγών στην Άγκυρα, ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι ακόμα δεν γνωρίζει γιατί προσκλήθηκαν.
 
«Θα έρθουν αύριο και θα μάθουμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι κλήθηκαν οι ηγέτες τριών κομμάτων ελκύει την προσοχή προς τα κάπου. Προς το παρόν δεν επιθυμώ να προβώ σε περαιτέρω σχόλια. Κάποιοι άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα όπως ότι ‘μετά από αυτή την επίσκεψη ο Ντενκτάς θα αποσύρει την υποψηφιότητά του’. Αν αποφασίσει κάτι ο Ντενκτάς, δεν αλλάζει την απόφασή του. […] Όσοι το σκέφτονται αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους».    
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας