Με μάσκα και αποστειρωμένα στυλό αναδεικνύουν δήμαρχο στην Αγλαντζιά

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες για την Κύπρο πραγματοποιούνται σήμερα οι αναπληρωματικές εκλογές στον Δήμο Αγλαντζιάς, για ανάδειξη νέου δημάρχου. Το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα ολοκληρώσει τη θητεία του Χαράλαμπου Πετρίδη, που ανέλαβε στον πρόσφατο ανασχηματισμό το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας.
 
Υποψήφιοι είναι ο Κώστας Κόρτας, που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, η Μαρία Βασιλειάδου που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ, η Έφη Ξάνθου που υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων και ο Πανίκος Πέτρου που υποστηρίζεται από την Ανεξάρτητη Κίνηση Αγλαντζιάς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μάχη της Αγλαντζιάς, η αξία της για τα κόμματα και πού θα κριθεί το αποτέλεσμα
 
Υπενθυμίζεται ότι Κώστας Κόρτας και Έφη Ξάνθου ήταν υποψήφιοι και στις εκλογές του 2016, όταν, σε μία αναμέτρηση θρίλερ, ο τέως δήμαρχος Χαράλαμπος Πετρίδης έκοψε πρώτος το νήμα με μόλις 80 ψήφους περισσότερες από τον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Κόρτα, με τον πρώτο να εξασφαλίζει ποσοστό 45,73% και τον δεύτερο 44,68%. Η Έφη Ξάνθου είχε αξιοσημείωτη παρουσία, καθώς έλαβε το 9,59%.
 
Εκλογές με πρωτόκολλο
Εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η εκλογική διαδικασία έχει προσαρμοστεί στα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποιήσης και λήφθηκαν πρόνοιες ώστε να είναι συμβατή με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.
 
Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, οι ψηφοφόροι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στα εκλογικά κέντρα. Η πρόσβαση σε αυτά θα ρυθμίζεται, έτσι ώστε η ψηφοφορία να διεξάγεται χωρίς συνωστισμό και συγχρωτισμό. Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα τοποθετηθεί ικανοποιητικός αριθμός αντισηπτικών και θα γίνεται συχνή απολύμανση των αντικειμένων κοινής χρήσης, των λείων επιφανειών και των θαλάμων ψηφοφορίας.
 
Σε όλους τους ψηφοφόρους θα δίνεται αποστειρωμένο στυλό, με το οποίο θα υπογράφουν τον εκλογικό κατάλογο και ακολούθως θα ψηφίζουν. Οι θάλαμοι ψηφοφορίας δεν θα έχουν την γνωστή κουρτίνα, αλλά θα τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο στις αίθουσες, ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή με τον εκλογέα.
 
Παρά το γεγονός πως λήφθηκαν όλες αυτές οι πρόνοιες, αναμένεται πως ο κορωνοϊός θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα προτιμήσουν να περιοριστούν στο σπίτι, παρά να αυξήσουν τις επαφές τους με τη μετάβασή τους στο εκλογικό κέντρο, ιδιαίτερα εάν ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
 
«Εχθρός» των αναπληρωματικών εκλογών, ωστόσο, αναμένεται να είναι και ο καύσωνας, καθώς αρκετοί είναι οι εκλογείς που θα προτιμήσουν την δροσιά της θάλασσας από τα σαραντάρια της πρωτεύουσας και ενδεχομένως να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία πριν ή μετά την μετάβασή τους στα παράλια.
 
Καταμέτρηση επί τόπου
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν 14,619 δημότες της Αγλαντζίας, εκ των οποίων οι 119 είναι κοινοτικοί. Τα 23 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 7:00 το πρωί, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι που θα γίνει διακοπή μίας ώρας. Η ψηφοφορία θα επαναρχίσει στις 1:00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 6:00 το απόγευμα.
 
Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα εκλογικά κέντρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής, Λαμπρινή Γωγάκη, το αποτέλεσμα αναμένεται πριν από τις 8:00 το βράδυ. Η ανακήρυξη του νέου δημάρχου θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση