Τα επόμενα βήματα των πέντε που φεύγουν και ο... περίγυρος του Νικόλα

Την πρόθεση δημιουργίας πλατφόρμας δημοκρατικών δυνάμεων εξέφρασαν, μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από το ΔΗΚΟ, τα πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, διευκρινίζοντας πως δεν θα προσχωρήσουν σε άλλο κόμμα αλλά ούτε και θα δημιουργήσουν άλλο κόμμα. 
 
Εξαπολύουν, ταυτόχρονα, δριμύτατη κριτική, προς το περιβάλλον του Νικόλα Παπαδόπουλου, δείχνοντας προς την κατεύθυνση των στενών του συνεργατών για την νέα κρίση στο κόμμα.

Πρόθεσή τους, ανέφερε ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούτας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν είναι να προσχωρήσουν σε άλλο κόμμα. «Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα, όχι κόμμα, για να μπορέσει να ενταχθεί κόσμος που ενστερνίζονται τις δικές μας απόψεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διχασμός και δύσκολες μέρες για το ΔΗΚΟ-Οι «αποχωρήσεις» και η «αποστασία»

Ο κ. Μουσιούτας ξέσπασε κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου, αναφέροντας πως η απόφασή των πέντε, είναι οριστική και αμετάκλητη. «Το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Λυπούμαι που το ΔΗΚΟ, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Δυστυχώς, οι αρχές του κόμματος δείχνουν να ξεφτίζουν επικίνδυνα. Είχα επαφή με τη βάση και τους ψηφοφόρους του κόμματος και πολλά από αυτά που σας είπα εκφράζουν και τη βάση. Συμβαίνουν πολλά κακά, κατ’ εμένα, στο ΔΗΚΟ. Αντί να υπάρχουν οι αποφάσεις των πολλών, υπήρχαν αποφάσεις του ενός και ενός μικρού περίγυρου. Του είπα πολλές φορές, “Πρόεδρε δες τι θα κάνεις με τον περίγυρό σου”. Δεν μας άκουσε. Στείλαμε ήδη την επιστολή στον Πρόεδρο του κόμματος».

Όπως σημείωσε, οι προγραμματικές θέσεις της νέας πλατφόρμας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. «Εμάς το κόμμα μας είναι η Κύπρος. Αναφέραμε πάρα πολλές φορές τις απόψεις μας στον Πρόεδρο αλλά τα λέγαμε σε ώτα μη ακουόντων. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, να αντιστρέφω τα πράγματα σαν να είναι κάτι διαφορετικό. Είναι το κόμμα της μιας μικρής ομάδας που περιβάλλει τον Πρόεδρο. Είναι κοινό μυστικό. Ο αγνός κόσμος του ΔΗΚΟ, θα μας έχει πάντα μαζί του. Θα ανακοινώσουμε εντός των ημερών τις προγραμματικές μας θέσεις. Δεν μιλούμε για δημιουργία κόμματος αλλά μιας πλατφόρμας, επειδή δεν φύγαμε από ένα κόμμα για να πάμε στο άλλο. Φύγαμε επειδή δεν αντέχαμε άλλο», σημείωσε ο κ. Μουσιούτας.

«Γινόταν καθημερινά ένας βιασμός της ψυχής μας»
Από την πλευρά του, ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι «γινόταν καθημερινά ένας βιασμός της ψυχής μας. Εδώ και αρκετό καιρό είχα πολλές διαφωνίες, τις οποίες έλεγαν και στον Πρόεδρο και στα συλλογικά όργανα. Οι πολιτικές διαφωνίες ήταν ανεπίτρεπτες αλλά και ο παραγκωνισμός μιας ομάδας, με στόχο την εκλογή και την προβολή μιας ομάδας στελεχών που περιτριγυρίζουν τον Πρόεδρο. Κάναμε κριτική στο ΔΗΣΑΚΕΛ και τώρα πάμε με ΑΚΕΛ;»

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης, κατακεραύνωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κάνοντας και αυτός λόγο για ένα μικρό περίγυρο που προωθούσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Η ομάδα δίπλα από τον Πρόεδρο, είναι αυτοί που προβάλλονται. Κάθε μέρα στα ΜΜΕ, είναι η γνωστή ομάδα του Προέδρου. Εγώ είμαι αντιπρόεδρος και δεν με καλούσαν. Αυτό που γινόταν κάθε μέρα και οι πολιτικές παλινωδίες μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Εμείς θα δημιουργήσουμε πολιτική πλατφόρμα δημοκρατικών δυνάμεων. Ίσως αυτό να είναι και το όνομά της».
 
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»