Χτίζει ψηφοδέλτιο υψηλών στόχων η Δημοκρατική Παράταξη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στη Δημοκρατική Παράταξη ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μάϊου. Έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση εκλογικής μάχης στις ευρωεκλογές, στη ΔΗΠΑ τώρα ετοιμάζονται για τον μεγάλο πολιτικό πόλεμο της Βουλής.
 
Ως ένας από τους νεότερους πολιτικούς σχηματισμούς που θα διεκδικήσουν κοινοβουλευτική παρουσία στις επικείμενες εκλογές, η ΔΗΠΑ θα πρέπει να συστηθεί στους ψηφοφόρους για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο, παρουσιάζοντας ένα πολιτικό πρόγραμμα που να έχει απήχηση στην κοινωνία και ένα ψηφοδέλτιο με ανταγωνιστικό χαρακτήρα, με την ηγεσία της να επενδύει και στα δύο.
 
Στόχος είναι να κεφαλαιοποιηθεί το καλό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις οποίες η ΔΗΠΑ, κατά την παρθενική της εμφάνιση, ήρθε έκτη, εξασφαλίζοντας ποσοστό 3,8% και να μετατραπεί σε ένα ποσοστό ικανό να φέρει εκλογική επιτυχία και είσοδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Για τον σκοπό αυτό συνδυάζει δυνάμεις, αξιοποιώντας τα στελέχη της, πολλά εκ των οποίων έχουν πολυετή κομματική εμπειρία και έχουν τρέξει εκλογές πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και νέους ανθρώπους, τόσο ηλικιακά όσο και στην πολιτική ζωή.
                               
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια έντονη διαδικασία για το χτίσιμο του ψηφοδελτίου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετά άτομα για συμπερίληψή τους. Με δεδομένο των συνωστισμό πολιτικών δυνάμεων στον χώρο του Κέντρου, στόχος της ΔΗΠΑ είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο, με ισχυρές προσωπικότητες σε όλες τις επαρχίες, που θα την κάνει να ξεχωρίσει.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις, τόσο σε σχέση με τα στελέχη που θα επιλέξουν να είναι υποψήφιοι, όσο και σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες από την ευρύτερη κοινωνία. Ήδη ανακοίνωσε δημόσια την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος της ΔΗΠΑ ο πρώην Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, στην επαρχία Αμμοχώστου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έγινε γνωστό μέσα από την επαγγελματική του δράση. Αντίστοιχες προσωπικότητες αναμένεται να συμπεριληφθούν και από άλλους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς, καθώς και από τους χώρους του πολιτισμού και του αθλητισμού.
 
Οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει ολοκληρωθεί ο βασικός κορμός για όλες τις επαρχίες. Διαδικαστικά, όταν θα υπάρχουν ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια, τα πρόσωπα θα τεθούν στη Διοικούσα Επιτροπή για επικύρωση.
 
Σε πολιτικό επίπεδο, η ΔΗΠΑ θέλει να παρουσιαστεί ως μία εναλλακτική επιλογή στον χώρο του Κέντρου. Όπως υποδεικνύουν από το κόμμα, επιθυμούν να εκφράσουν τους ψύχραιμους, μετριοπαθείς κεντρώους, που δεν πιστεύουν στην πολιτική με όρους αντιπαράθεσης αλλά εποικοδομητικής παρέμβασης. Ως εκ τούτου, υπό σχεδιασμό βρίσκεται μία δημιουργική προγραμματική προσέγγιση, με προτάσεις από και προς την κοινωνία.
 
Στα σκαριά βρίσκεται και το Πολιτικό Συνέδριο, η πραγματοποίηση του οποίου καθυστέρησε λόγω των περιορισμών που τέθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού. Η πανδημία έχει, επίσης, καθυστερήσει άλλο ένα ζήτημα, αυτό της ευρωπαϊκής παρουσίας της ΔΗΠΑ. Ο Μάριος Καρογιάν είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες στις αρχές του χρόνου και είχε επαφές με κάποια ευρωπαϊκά κόμματα, με σκοπό την ένταξη της ΔΗΠΑ σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα και να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Μαραθώνια, χωρίς σημαντικά προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ΤΑ-Όλα όσα έγιναν
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς