Ν. Αναστασιάδης: Είναι μία μέρα θλιβερής μνήμης και προβληματισμού η σημερινή

Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής για όσους θυσιάστηκαν αλλά και μέρα προβληματισμού για τις συνέπειες της προδοσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά το μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  και το τρισάγιο που ακολούθησε.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι σήμερα είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης «ως αποτέλεσμα μιας έκνομης εγκληματικής ενέργειας ελληνοφρόνων αξιωματικών της Χούντας των Αθηνών, αλλά και μη νομιμοφρόνων πολιτών, ευτυχώς, ελαχίστων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες... Σαράντα έξι χρόνια από την προδοσία της Κύπρου
 
«Είναι η  μέρα που πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής πρώτα και πάνω από όλα σε όσους όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν τη ζωή τους για την επικράτηση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, την ίδια ώρα χρειάζεται ένας προβληματισμός για τις συνέπειες της προδοσίας και του τρόπου αντιμετώπισης των συνεπειών εκείνων», ανέφερε ο Πρόεδρος.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι εργαζόμαστε με την Ελλάδα αλλά και με πλειάδα χωρών, είτε εντός Ευρώπης είτε εκτός Ευρώπης, και ιδιαίτερα με τα Ηνωμένα Έθνη «έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν μέσα από ένα ελεύθερο διάλογο, όχι κάτω από απειλές και έκνομες ενέργειες, εκβιαστικές , από πλευράς Τουρκίας, να πετύχουμε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συνόλου του λαού, Ε/κ και Τ/κ πριν και πάνω από όλα όμως να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ιδιαίτερα να  μπορεί να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου».
 
Σε ερώτηση για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, τη Δευτέρα, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, ο Πρόεδρος είπε ότι ενημερώθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλεται να δημιουργηθούν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας προς αποτροπή κρίσεων», ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές