Δευτέρα 17 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τηλεσυνάντηση για τη μετανάστευση του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή Κ. Χατζηγιάννη

  04/07/2020 16:53
Τηλεσυνάντηση για τη μετανάστευση του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή Κ. Χατζηγιάννη

Τηλεσυνάντηση για τη μετανάστευση του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή Κ. Χατζηγιάννη

  04/07/2020 16:53
Ο βουλευτής, Κυριάκος Χατζηγιάννη, μέλος της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), συμμετείχε σε τηλεσυνάντηση της Επιτροπής με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Monique Pariat.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Pariat αναφέρθηκε εν εκτάσει στo νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο προτείνει και θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τον προσεχή Σεπτέμβριο και απάντησε σε ερωτήσεις  των συμμετεχόντων. 

Ο κ. Χατζηγιάννη ζήτησε να πληροφορηθεί κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αισιόδοξη όσον αφορά στη δυνατότητα υιοθέτησης της πρότασής της από το Συμβούλιο Υπουργών. Υπέβαλε επίσης σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις πρόνοιες στο Σύμφωνο που θα αφορούν στην αλληλεγγύη και τη δικαιότερη κατανομή βαρών.

Συγκεκριμένα, επισημαίνοντας ότι ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρές διαφωνίες στα θέματα αυτά, ο κ. Χατζηγιάννη ρώτησε εάν το Σύμφωνο θα προβλέπει υποχρεωτική συμμετοχή όλων των κρατών μελών στη δίκαιη κατανομή των βαρών ή εναλλακτικούς τρόπους συνεισφοράς, όπως η παροχή οικονομικής βοήθειας προς κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, για τη φιλοξενία προσφύγων και αιτητών ασύλου. Ρώτησε τέλος, κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να αναλάβει νομική δράση κατά κρατών που δεν θα είναι πρόθυμα να συμμορφωθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κ. Pariat περιορίστηκε σε γενικά σχόλια, επισημαίνοντας ότι οι σχετικές προτάσεις βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας