Ξέσπασε ο Κληρίδης κατά της Κυβέρνησης και λέει ξανά ντροπή-Η απολογία Κούσιου

Ξέσπασε ο Γενικός Εισαγγελέας για την εκφρασθείσα δυσφορία της Κυβέρνησης για τη μη χρήση της προαφυπηρετικής του άδειας, καθώς και τα δημοσιεύματα στον Τύπο που τον φέρουν να παραμένει για να πληρωθεί αυτή την άδεια.

Σε παρέμβασή του στην κρατική τηλεόραση, μετά τις τοποθετήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που άφησε με το γάντι, αιχμές για την απόφασή του να αποχωρήσει την 31η Ιουλίου αντί στις 8 του ίδιου μήνα που συμπληρώνεται το 68ο έτος της ηλικίας του, ο Κώστας Κληρίδης έστρεψε τα πυρά του προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και την Κυβέρνηση. Είπε, μάλιστα ντροπή σε όσους διαδίδουν πως αργεί να αποχωρήσει για να αποκομίσει οικονομικό όφελος.

«Από την μία, έχουμε την έκφραση του πλήρους σεβασμού στις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα και την άλλη κάνουμε κάποια προσπάθεια να τις αποδομήσουμε. Δεν πρόκειται για θέμα απόφασης ή γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα. Είναι θέμα εφαρμογής της νομοθεσίας. Ο κ. Κούσιος δεν έχει αντιληφθεί εδώ και 2-3 μέρες, τι σημαίνει το να μην πάρει κάποιος άδεια προαφυπηρετική. Δεν έχω πει ότι δεν έφυγα προ τριών μηνών, επειδή δεν έχει κανένα να με αντικαταστήσει και θα μείνει ακέφαλη η υπηρεσία.
 
Δεν μπορούσα να πάρω άδεια, απλούστατα επειδή από το 2015 δεν είχε κανένα να με αντικαταστήσει, δεν υπήρχε βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, που είναι ο μόνος που θα μπορούσε να με αντικαταστήσει. Είναι ένα γεγονός που έγινε αποδεκτό και από τον υπουργό Οικονομικών και από τη Γενική Λογίστρια. Γι’ αυτό δεν έφυγα. Από το 2015 κάνω και τις δύο δουλειές και έχει συσσωρευτεί τεράστιος όγκος εργασίας. Για την ημερομηνία, πολύ σωστά η Γενική Λογίστρια αποφάσισε πως πρέπει να είναι η πρώτη Αυγούστου. Ήταν μια απόφαση σύμφωνη με τη νομοθεσία».

Κληθείς να απαντήσει εάν με τα νέα δεδομένα θα αποχωρήσει πιο νωρίς, ανέφερε πως «η ημερομηνία της νόμιμης αφυπηρέτησης ήταν καλά γνωστή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρμόδιο υπουργό. Για πιο λόγο να εξαγγελθεί η τελετή διαβεβαίωσης και να ασκηθεί πίεση, όχι για αποχώρηση αλλά για παραίτηση; Πρέπει να παραιτηθώ.Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να γινόταν αυτό.
 
Ενώ ήταν γνωστή η ημερομηνία αφυπηρέτησης, δεν με ενημέρωσε κανένας για τις αποφάσεις και ποιος θα διοριστεί ή αν ήταν παράκληση να υποβάλω παραίτηση. Έχει παρουσιαστεί η όλη αυτή κατάσταση από τους γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους ότι είναι για οικονομικό όφελος. Νομίζω ότι πρέπει να ντρέπονται. Έχουμε ένα Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος για σειρά ετών, έχει αποποιηθεί συντάξεις και αποκοπές μισθών ύψους 183 χιλιάδων ευρώ και θα έκανα εγώ ολόκληρο πόλεμο για να παρατείνω για 20 μέρες περισσότερες τη θητεία μου; Είναι ντροπή να λέγεται αυτό το πράγμα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκαθαρίζει τη θέση του και απαντά στα περί οικονομικού οφέλους ο Κληρίδης

Ο Κώστας Κληρίδης δεν έκρυψε την σφοδρή απογοήτευσή του από το θέμα που δημιουργήθηκε και έκανε λόγο, για νέα διατάραξη στις σχέσεις του με το Προεδρικό.

«Οι σχέσεις με το Προεδρικό ήταν πολύ καλές μετά την αποκατάστασή τους. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος διατάραξής τους, μέχρι που έπρεπε να γίνει και αυτό και να επιδειχθεί έλλειψη σεβασμού ακόμα και στο στάδιο της αποχώρησης του Γενικού Εισαγγελέα από το θεσμό. Για 7 ολόκληρα χρόνια έδινα μάχες. Δεν είμαι άνθρωπος των αντιπαραθέσεων. Μια ζωή ήμουν ήπιων τόνων. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο και στο τέλος διερωτάσαι εάν αξίζει τον κόπο...».

Μετά το ξέσπασμα του Γενικού Εισαγγελέα, παρέμβαση ζήτησε ξανά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος εξέφρασε το σεβασμό του στον Κώστα Κληρίδη και ανέφερε πως αποσύρει, οτιδήποτε είπε που τον ενόχλησε. 

«Έχω απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στον Κώστα Κληρίδη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης της Κυβέρνησης μαζί του, σεβαστή η απόφασή του να παραμείνει μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2020. Θα είναι Γενικός Εισαγγελέα. Ο κ. Σαββίδης θα αναλάβει καθήκοντα μετά την αποχώρησή του. Εάν έχω πει οτιδήποτε που θεώρησε προσβλητικό το αποσύρω ανεπιφύλακτα. Είναι ένα η διαβεβαίωση και άλλο η ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων. Εκείνο το οποίο γνωρίζω, είναι ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός προς το πρόσωπο του κ. Κληρίδη. Με κανένα τρόπο η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος προσωπικά δεν επιθυμεί οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τον Κώστα Κληρίδη», ανέφερε ο Κυριάκος Κούσιος .
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»