Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νατάσα Πηλείδου: Από την Οξφόρδη στην καυτή καρέκλα του Υπουργείου Ενέργειας

  24/06/2020 13:56
Νατάσα Πηλείδου: Από την Οξφόρδη στην καυτή καρέκλα του Υπουργείου Ενέργειας

Νατάσα Πηλείδου: Από την Οξφόρδη στην καυτή καρέκλα του Υπουργείου Ενέργειας

  24/06/2020 13:56
Υπουργός Ενέργειας, στα 40 της χρόνια, διορίστηκε η Νατάσα Πηλείδου, η οποία την 1η Μαρτίου 2018 έγινε η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας, μεταφέροντας την γνώση της και από τη θέση της διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, όσο και από την προηγούμενη αξιόλογη πείρα της. 

Η Νατάσα Πηλείδου κατάγεται από Λευκωσία. Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1980 και παντρεύτηκε το 2016 και απόκτησε ένα κοριτσάκι.
 
 
Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και στην συνέχεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.
 
Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία (Regional Chief Operating Officer, South East Europe).
 
Εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, το Μιλάνο και το Λονδίνο, στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο Λονδίνο, παρέδιδε επίσης μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP.
 
Η Νατάσα Πηλείδου προτού αναλάβει τα ηνία του Υφυπουργείου Τουρισμού, ήταν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του κράτους
 
Επιπρόσθετα της μητρικής γλώσσας, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
 
Έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, καθώς επίσης και επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελεγκτικά, φορολογικά και άλλα θέματα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας