Η επιβεβαίωση για Ιωνά, ο Υπουργός που ήθελε αλλαγή και ο νέος ανασχηματισμός

Σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, επτά μήνες μετά τον προηγούμενο, θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν της απόφασής του να διορίσει δύο Υπουργούς στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.
 
Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις αποχωρούν από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης (Γενικός Εισαγγελέας) και ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης (Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας), αφήνοντας χωρίς κάτοχο δύο χαρτοφυλάκια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή Αναστασιάδη-Διόρισε δύο Υπουργούς για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα
 
Ειλημμένη είναι η απόφαση αντικατάστασης και του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, ο οποίος σχεδίαζε να αποχωρήσει από τον Μάρτιο από τον υπουργικό θώκο, αλλά παρέμεινε στη θέση του για περισσότερους μήνες λόγω της πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ακουγόταν έντονα πως και δεύτερος Υπουργός ήθελε να μετακινηθεί από το αξίωμά του σε κάποιο άλλο πόστο, μια φήμη που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τους σημερινούς διορισμούς. Το πρόσωπο αυτό φαίνεται να είναι ο Σάββας Αγγελίδης.
 
Ως εκ τούτου, θα αντικατασταθούν τουλάχιστον τρεις Υπουργοί στον ανασχηματισμό που επίκειται. Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, λεπτομέρειες του ανασχηματισμού που θα ακολουθήσει, θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σε ό,τι αφορά το αξίωμα του Γενικού Εισαγγελέα, οι φήμες φούντωναν εδώ και αρκετό καιρό, με κυρίαρχο αυτό του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την σημερινή ανακοίνωση, ενώ είχαν ακουστεί, μεταξύ άλλων, και τα ονόματα των δικηγόρων Κρις Τριανταφυλλίδη και Ηλία Στεφάνου, καθώς και των δύο Υπουργών που τελικά διορίστηκαν.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα».
 
Σε ό,τι αφορά στα νέα πρόσωπα του Υπουργικού Συμβουλίου, τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν μετακίνηση της Νατάσας Πηλείδου από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στο Υπουργείο Ενέργειας και την πιθανή αντικατάστασή της από την Φωτεινή Τσιρίδου ή την Έμιλυ Γιολίτη. Μια άλλη μετακίνηση που «παίζει» είναι η υπουργοποίηση του Κυριάκου Κούσιου και η ανάληψη καθηκόντων Κυβερνητικού Εκπροσώπου από τον αναπληρωτή του Παναγιώτη Σεντώνα, κίνηση που θα κενώσει άλλη μία θέση στο Προεδρικό.
 

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο