Πέμπτη 29 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η απάντηση της Κυβέρνησης στις κατηγορίες των κομμάτων για την GRECO

  05/06/2020 14:26
Η απάντηση της Κυβέρνησης στις κατηγορίες των κομμάτων για την GRECO

Η απάντηση της Κυβέρνησης στις κατηγορίες των κομμάτων για την GRECO

  05/06/2020 14:26
Είναι επιβεβλημένο, τα πολιτικά κόμματα, να αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους στις πραγματικές καταστάσεις, και όχι, για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους, να παραποιούν βάναυσα την αλήθεια, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «θα ήθελα να αναφερθώ στην τελευταία έκθεση συμμόρφωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου αξιολόγησης της Επιτροπής GRECO και στις ανακοινώσεις αριθμού πολιτικών κομμάτων, για το περιεχόμενο της υπ’ αναφορά έκθεσης και σημειώνω τα εξής:
 
Είναι επιβεβλημένο, τα πολιτικά κόμματα στις ανακοινώσεις τους να αναφέρονται στα πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις, και όχι, για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους, να παραποιούν βάναυσα την αλήθεια και να επιρρίπτουν ευθύνες αβασάνιστα και προκλητικά στην Κυβέρνηση.
 
Απλώς και για επιβεβαιώσω των όσων αναφέρω πιο πάνω, θα αναγνώσω μέρος μόνο ανακοίνωσης ενός των πολιτικών κομμάτων:
 
‘Οι νέες διαπιστώσεις της GRECO, αποκαλύπτουν τις βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, στη συγκάλυψη της διαφθοράς, στην κατρακύλα της χώρας μας, σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς’, ‘αδιαφανείς διαδικασίες, προσπάθεια, απαξίωσης ανεξάρτητων αρχών, διαπλοκή και σκάνδαλα’.
 
Οι διαπιστώσεις της GRECO στη συγκεκριμένη έκθεση, όχι μόνο δεν είναι την Κυβέρνηση που αφορούν, αλλά ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς, αλλά και πολιτικά κόμματα μέσω των εκπροσώπων τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα οποία, λυπάμαι να σημειώσω, παραπληροφορώντας επιρρίπτουν ευθύνες στην Κυβέρνηση.
 
Επισημαίνω τα ακόλουθα:
 
1.   Η αξιολόγηση και η Έκθεση της GRECO αφορούσε ανεξάρτητες εξουσίες και θεσμούς, και αφορούσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Δικαστική Εξουσία και τις εισαγγελικές Αρχές, και όχι την Κυβέρνηση.
 
2.   Η αξιολόγηση αυτή αφορούσε το έτος 2018 και όχι την παρούσα κατάσταση. Έκτοτε έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα βελτίωσης της κατάστασης και οι συγκεκριμένες τρεις εξουσίες και Αρχές έχουν δώσει επιπρόσθετα μέτρα συμμόρφωσης που έχουν υλοποιήσει και οι τρεις Αρχές και αυτά υποβλήθηκαν το 2019 και αφορούσαν και τις 14 εκκρεμούσες Συστάσεις, κάτι που θα αξιολογηθεί τον Οκτώβριο του 2020.
 
Θα ήθελα να καλέσω λοιπόν τα πολιτικά κόμματα να μην επιχειρούν με ανακοινώσεις παραπλάνηση των πολιτών και δημιουργία διεθνώς στρεβλής εικόνας για την κατάσταση στη χώρα μας.
 
Την ώρα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει παθογένειες του παρελθόντος, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην αναζωογόνηση της οικονομίας, τέτοιες παρεμβάσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης πιστεύω ότι προκαλούν επιπλέον προβλήματα και δεν αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και δεν αναφέρονται στην Κυβέρνηση, αλλά αναφέρονται σε άλλους θεσμούς».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας