Πέμπτη 29 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διέκοψαν τις συζητήσεις για πιθανή συνεργασία στις βουλευτικές Συμμαχία και Αλληλεγγύη

  03/06/2020 15:13
Διέκοψαν τις συζητήσεις για πιθανή συνεργασία στις βουλευτικές Συμμαχία και Αλληλεγγύη

Διέκοψαν τις συζητήσεις για πιθανή συνεργασία στις βουλευτικές Συμμαχία και Αλληλεγγύη

  03/06/2020 15:13

Προβλήματα, που τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν ανυπέρβλητα, παρουσιάστηκαν στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγεσιών της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Αλληλεγγύης, ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων παρουσιάστηκε δυστοκία στην εξεύρεση της φόρμουλας για την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι ήταν η συγχώνευση των δύο κομμάτων σε ένα νέο σχηματισμό και η προσχώρηση των στελεχών του ενός κόμματος στο άλλο.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν τα κόμματα διατηρηθούν ως αυτόνομες οντότητες και ενώσουν δυνάμεις ως συνασπισμός κομμάτων για τις βουλευτικές, με βάση τον εκλογικό Νόμο το όριο εκλογής θα εκτιναχθεί από το 3% στο 10%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο κατά τις αρχικές διαβουλεύσεις ήταν αυτό της δημιουργίας νέου κόμματος, όμως στην πορεία των συζητήσεων υπήρξε αλλαγή στάσης από τη μια πλευρά.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται λόγος για ναυάγιο στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αφού δεν υπήρξε οριστική ρήξη, αλλά μια φιλική διαφωνία, που ίσως με την πάροδο του χρόνου να ξεπεραστεί ή να εξευρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα.

Άλλωστε, στελέχη και από τα δύο κόμματα, προκρίνουν μια ενδεχόμενη συνεργασία και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, τα δύο κόμματα προχωρούν τους σχεδιασμούς τους για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας