Πέμπτη 3 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Στο επόμενο τραπέζι να μη λείπει κανένας από τα παιδιά, τον παππού ή τη γιαγιά»

  08/04/2020 20:38
«Στο επόμενο τραπέζι να μη λείπει κανένας από τα παιδιά, τον παππού ή τη γιαγιά»

«Στο επόμενο τραπέζι να μη λείπει κανένας από τα παιδιά, τον παππού ή τη γιαγιά»

  08/04/2020 20:38
Έκκληση προς όλους ώστε όταν θα βρεθούμε στο επόμενο γιορταστικό τραπέζι, να μη λείπει κανένα από τα παιδιά μας, κανένας από τους γονιούς, κανένας παππούς ή γιαγιά, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για τις νέες αποφάσεις του Υπουργικού.
 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε περάσει ανάλογες ή και χειρότερες δοκιμασίες. Εάν καταφέραμε να επιβιώσουμε είναι γιατί όλοι μαζί όταν δοκιμαστήκαμε χάρις στο πείσμα και την αποφασιστικότητα μας, κατορθώσαμε να υπερβούμε τις δοκιμασίες και να βγούμε ακόμη πιο δυνατοί», υπέδειξε με ιδιαίτερα έντονο ύφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

 
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των μέτρων, που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, ο Πρόεδρος υπέδειξε πως δεν θα πρέπει να καλλιεργείται αδικαιολόγητη αισιοδοξία, ενώ ανέφερε πως με βάση και τις εκτιμήσεις της επιστημονικής ομάδας, τα μέτρα που λήφθηκαν αποδίδουν και διαφαίνεται ακτίδα φωτός.
 
Ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές πως δεν επιτρέπεται η όποια παρέκκλιση  ή τυχόν χαλάρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί, καθώς μια αντίθετη ενέργεια θα οδηγούσε, σε μια χωρίς προηγούμενο αναστροφή,  με καταστροφικές συνέπειες.
  
Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε ως το πιο οδυνηρό ίσως μέτρο την απόφαση για αποτροπή επιστροφής των χιλιάδων φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό.
 
«Στόχος δεν ήταν άλλος παρά η προστασία τόσο των ιδίων των φοιτητών όσο και του συνόλου των πολιτών, από μια ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη εισαγωγή και διασπορά νέων κρουσμάτων», δήλωσε. 
 
«Η έγνοια μας για προστασία και βοήθεια των νέων μας που σπουδάζουν στο εξωτερικό είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών να τους ενισχύσει οικονομικά, αλλά και μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο,  να τους παράσχει ιατρική, φαρμακευτική και άλλη βοήθεια αναλόγως των αναγκών του κάθε φοιτητή», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παραφράζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, συνέχισε ο Πρόεδρος, «που σοφά ανέφερε πως «δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί», θα έλεγα πως σήμερα δεν κινδυνεύει ο τρόπος ζωής, αλλά η ίδια η ζωή μας».
 
«Για αυτό και δεν πρέπει να υποκύψουμε στις δυσκολίες που χωρίς αμφιβολία τα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει. Αυτό που θέλω να γνωρίζετε είναι πως η διάρκεια ισχύος τους, εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το πόσο με αυστηρότητα υπομένουμε τη δυσφορία που προκαλούν», υπέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Και πρόσθεσε: «Γνωρίζω πως τα μέτρα θα είναι οδυνηρότερα τούτες τις μέρες του Πάσχα, που θα γιορτάζαμε,  με τους αγαπημένους μας. Αυτό που θέλω, είναι όταν θα βρεθούμε, χωρίς περιορισμούς στο επόμενο γιορταστικό τραπέζι, να μη λείπει κανένα από τα παιδιά μας, κανένας από τους γονιούς, κανένας παππούς ή γιαγιά».
 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε περάσει ανάλογες ή και χειρότερες δοκιμασίες. Εάν καταφέραμε να επιβιώσουμε είναι γιατί όλοι μαζί όταν δοκιμαστήκαμε χάρις στο πείσμα και την αποφασιστικότητα μας, κατορθώσαμε να υπερβούμε τις δοκιμασίες και να βγούμε ακόμη πιο δυνατοί».
 Ούτε τυχαία είναι τα όσα ενθαρρυντικά καταγράφονται.
 
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία  των συμπολιτών μας που με την ωριμότητα που επιδεικνύουν, πειθαρχούν στα μέτρα και  ταυτόχρονα δίνουν μαθήματα σε όσους αρνούνται να επιδείξουν πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας.
 
«Αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας. Κάθε μέρα που περνά και τα κρούσματα είναι λιγότερα, μας φέρνει πιο κοντά στην ημέρα που θα επιστρέψει η ζωή μας στους κανονικούς της ρυθμούς. Για τούτο, για άλλη μια φόρα απευθύνω έκκληση προς όλους: Παραμείνετε στα σπίτια, στα καταφύγια σας, και θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας