Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ικανοποίηση Επιτροπής Υγείας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

  07/04/2020 14:10
Ικανοποίηση Επιτροπής Υγείας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ικανοποίηση Επιτροπής Υγείας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

  07/04/2020 14:10
Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής θεωρεί πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι λογικά, σωστά και επιβαλλόμενα και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει συναίνεση και πλήρης κατανόηση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Κωνσταντίνου, μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, προέβη σε ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συνεδρία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.


"Έγινε μια σφαιρική ανάλυση και ενημέρωση από τον Υπουργό γενικά για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ποια μέτρα λαμβάνονται, γιατί λαμβάνονται, την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα δημόσια νοσηλευτήρια, την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, την ενίσχυση με υλικό από το εξωτερικό", είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου.

"Θεωρούμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Κύπρο είναι λογικά, σωστά και επιβαλλόμενα και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει συναίνεση και πλήρης κατανόηση", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει θέμα στο παρόν στάδιο για άρση των μέτρων.

Τα μέτρα θα συνεχιστούν όπως αυτά έχουν εγκριθεί και εξαγγελθεί. Τα μέτρα ή επαναλαμβάνονται ή ενισχύονται ανάλογα με τις εξελίξεις και τα δεδομένα, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως "υπήρξε μια επιδοκιμασία από πλευράς των μελών της Επιτροπής" και πως "άφησε ικανοποιημένα τα μέλη της Επιτροπής η σφαιρική ανάλυση και ενημέρωση του Υπουργού".

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε 15 ημέρες, και ίσως να γίνει και μια προεργασία χωρίς την παρουσία του Υπουργού για να γίνει μια συνεννόηση όσον αφορά ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα δοθεί έγκαιρα στον Υπουργό για να μπορεί να απαντήσει "για να μην επαναλαμβάνουμε εαυτούς και να τον διευκολύνουμε, γιατί έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις". Σημείωσε πως η σημερινή συνεδρία διήρκεσε πέραν των δυο ωρών.

Ερωτηθείς σε σχέση με το θέμα της διασποράς κρουσμάτων εντός νοσηλευτηρίων, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως "είναι ανησυχητική αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση. Δεν χρειάζεται πανικός".

"Τα μέτρα τα οποία παίρνονται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θέλουμε να ελπίζουμε ότι και με τη διαδικασία που ακολουθείται τώρα με τα δείγματα που λαμβάνονται θα εντοπιστούν και τα κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά", ανέφερε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας