Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ειδικές διευθετήσεις στη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής λόγω κορωνοϊού

  29/03/2020 16:57
Ειδικές διευθετήσεις στη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής λόγω κορωνοϊού

Ειδικές διευθετήσεις στη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής λόγω κορωνοϊού

  29/03/2020 16:57
Ειδικές διευθετήσεις έγιναν σε ό,τι αφορά στη ημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, λόγω κορωνοϊού.
 
Πιο συγκεκριμένα, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν στους βουλευτές από τον Γενικό Διευθυντή της Βουλής, κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του Σώματος, κατά την ψηφοφορία για το πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει για την έκδοση κυβερνητικών εγγυήσεων προς πιστωτικά ιδρύματα, δεν είναι αναγκαία η παρουσία όλων των βουλευτών, αλλά μόνο του ενός τρίτου των Μελών, ώστε να συνιστούν απαρτία. Η ρύθμιση θα γίνει από τις κομματικές ηγεσίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκκληση Πετρίδη για ψήφιση νομοσχεδίων-Παρέμβαση Ηροδότου
 
Όσον αφορά το δεύτερο νομοσχέδιο, που προβλέπει για τη λήψη έκτακτων μέτρων από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και εποπτικές αρχές, όλοι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν με αλφαβητική σειρά. Κάθε βουλευτής που θα καλείται να ψηφίσει θα εισέρχεται από την είσοδο της ολομέλειας, θα ψηφίζει διά ανάτασης της χειρός και δήλωσης (υπέρ/κατά/αποχή) και θα εξέρχεται από διαφορετική έξοδο.
 
Οι βουλευτές παρακαλούνται όπως μη εισέλθουν πριν από την ψηφοφορία αυτή εντός του κτιρίου της Βουλής, αλλά να βρίσκονται σε χώρους έξω από το κτίριο απ’ όπου θα κληθούν στο κινητό τους τηλέφωνο, σύμφωνα με τις οδηγίες.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας