Πώς θα στηριχθούν οι εγκλωβισμένοι Κύπριοι και οι σκέψεις της Κυβέρνησης

Αναστάτωση σε χιλιάδες Κύπριους που βρίσκονται στο εξωτερικό, προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, σε όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό το οποίο να διαβεβαιώνει ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.
 
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του μέτρου, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά καθώς πολλοί πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό για διάφορους λόγους, έτρεχαν απεγνωσμένα για να εξασφαλίσουν εισιτήριο για την επιστροφή τους στην Κύπρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Οι Κύπριοι που βρίσκονται στο εξωτερικό, έψαχναν τα κέντρα για να εξασφαλίσουν τα πιστοποιητικά, με τις περισσότερες χώρες αρνούνται να τους τα κάνουν εξετάσεις, αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι αυτοί που εγκλωβίστηκαν στις χώρες που ταξίδεψαν για διάφορους λόγους.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στο εξωτερικό βρίσκονται μεταξύ άλλων, πρόσωπα που ταξίδεψαν για ιατρικούς λόγους, άλλοι που ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους, άλλοι για ταξίδια αναψυχής ενώ μεγάλη μερίδα είναι και οι φοιτητές.
 
Σε μια προσπάθεια η Κυβέρνηση να αποτρέψει τη μεγάλη επιστροφή φοιτητών, ενόψει του Πάσχα, ενέκρινε σχέδιο με το οποίο θα δοθεί σε όλους τους φοιτητές το ποσό των 750 ευρώ προκειμένου να μην επιστρέψουν στην Κύπρο.
 
Ωστόσο σε ότι αφορά τους υπόλοιπους Κύπριους που βρίσκονται στο εξωτερικό, παραμένουν εγκλωβισμένοι, αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το σχετικό πιστοποιητικό, ενώ από την άλλη δεν ανακοινώθηκε οποιαδήποτε οικονομική στήριξή τους.
 
Τα προβλήματα που δημιουργούνται, πέραν των φοιτητών, έφτασαν στα αφτιά της Κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, παρακολουθεί την κατάσταση, όπως εξελίσσεται, και κάνει σκέψεις για ειδική ρύθμιση που θα εξετάσει συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα ενός ασθενή που βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία.
 
Πάντως, όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, αυτό που ανησυχεί την Κυβέρνηση είναι η εν λόγω ειδική ρύθμιση δεν θα αποτελέσει παράθυρο για να εισέλθουν στη χώρα μεγάλος αριθμός πολιτών χωρίς το πιστοποιητικό.
 
Η Κυβέρνηση, αναμένει εντός των ημερών να ενημερωθούν οι Αρχές των χωρών για το μέτρο που έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία και αναμένουν πως ενδεχομένως να αλλάξουν στάση και να επιτρέπουν στους Κύπριους να διενεργούν της εν λόγω εξετάσεις.
 
Σε ότι αφορά τους Κύπριους που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό και ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν μετά τις έξι το απόγευμα της 16ης Μαρτίου και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την περαιτέρω διαμονή τους στη χώρα που βρίσκονται λόγω οικονομικών προβλημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις πρεσβείες, όπως στις περιπτώσεις που κριθεί ανάγκη να δοθεί οικονομική βοήθεια.

 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας