Ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη Παπαδάκη-Σιζόπουλου

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρθηκε και επίσημα η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην ΕΔΕΚ, μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος και του διαγραφέντος ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.
 
Ήταν, άλλωστε, γνωστό, πριν καν την απόφαση για διαγραφή του κ. Παπαδάκη, πως αυτή η υπόθεση θα είχε πραγματικό καταληκτικό σημείο στα Δικαστήρια, καθώς η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή προέβη στην πρώτη της νομική κίνηση πριν τη δεύτερη συνεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ, κατά την οποία θα κατέθετε ο Πρόεδρος του κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή, Φάνος Ανδρέου, προσέφυγε στο Δικαστήριο, ζητώντας να ερμηνεύσει την συμφωνία του Δημήτρη Παπαδάκη με την ΕΔΕΚ, με βάση τον κανονισμό το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά την πρώτη εμφάνιση, η πλευρά της ΕΔΕΚ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να υποβάλει ένσταση και, ως εκ τούτου, δόθηκε χρόνος στην υπεράσπισή της.
 
Υπενθυμίζεται ότι, όταν ο κ. Παπαδάκης (και οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ) κλήθηκε να υπογράψει την συμφωνία με το κόμμα, είχε βάλει αστερίσκο, σημειώνοντας χειρόγραφα «με την επιφύλαξη για τα σημεία 2, 3 όπου υπάρχουν νομικά κωλύματα σε σχέση με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το έγγραφο αυτό δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα από τον κ. Παπαδάκη, όπως επίσης και γνωμοδότηση από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία δίνονται διευκρινίσεις που σχετίζονται με τα σημεία που εξέφρασε επιφύλαξη ο ευρωβουλευτής.
 
Αυτή δεν είναι, ωστόσο, η μοναδική υπόθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές που θα κληθεί να ακούσει δικαστής, αφού κατατέθηκαν τόσο αγωγές, όσο και η προσβολή της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου για διαγραφή του κ. Παπαδάκη, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν στην συνέχεια.
 
Την ίδια στιγμή, εκκρεμούν οι αστυνομικές έρευνες, οι οποίες, αναλόγως της έκβασής τους, μπορεί να οδηγήσουν και σε νέες υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Νέα καταιγίδα
Αν και η καταιγίδα που είχε ξεσπάσει στην ΕΔΕΚ είχε καταλαγιάσει τις τελευταίες ημέρες, αναπόφευκτα αναμένεται πως οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος, θα επαναφέρουν την αντιπαράθεση Παπαδάκη-Σιζόπουλου ξανά στην επικαιρότητα.
 
Παρά τις φουρτούνες που είχε περάσει το κίνημα στην πολύχρονη ιστορία του, το μέγεθος και η δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη κρίση ήταν πρωτοφανή για τα σύγχρονα δεδομένα των Σοσιαλδημοκρατών και άφησαν το σημάδι τους στον κομματικό κορμό. Πάρα πολλά είναι τα στελέχη που, ασχέτως ποια πλευρά υποστηρίζουν στην αντιπαράθεση, θεωρούν ότι η κατάσταση δεν θα έπρεπε να αφεθεί ποτέ να ξεφύγει τόσο πολύ, που να βρεθεί η ΕΔΕΚ στη θέση που βρίσκεται σήμερα και έπρεπε το ζήτημα να λυθεί με συντροφικό πνεύμα, χωρίς να κινηθούν δυνητικά επιζήμιες διαδικασίες.
 
Η ηγεσία στέλνει το μήνυμα πως γύρισε σελίδα και πως το κόμμα θα βγει δυνατότερο από την κρίση, ωστόσο οι παραιτήσεις, οι διαμαρτυρίες και τα εσωκομματικά πηγαδάκια συντηρούν την αστάθεια στο παρασκήνιο.
 
Οι σκληρές κουβέντες και οι σοβαρότατες κατηγορίες, που αγγίζουν ακόμη και το ποινικό δίκαιο, αναμένεται να στοιχειώνουν την ΕΔΕΚ για πολύ καιρό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτά δεν ήταν τα πρώτα συντροφικά μαχαιρώματα των τελευταίων χρόνων αλλά η κορύφωση μιας προοδευτικής διαδικασίας ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, η οποία δεν μπορεί παρά να επηρεάζει βαθιά το  κόμμα. 
 

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του