Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν για τα κονδύλια στην Τουρκία κατέθεσε ο Φουρλάς

Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τον έλεγχο των κονδυλίων που δίνονται στην Τουρκία από την Ε.Ε., κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.
 
Όπως ανέφερε, οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Τουρκίας θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την Ε.Ε., η οποία καλείται να δώσει ένα τέλος στον εκβιαστικό τρόπο που συμπεριφέρεται η Τουρκία, χρησιμοποιώντας το μεταναστευτικό.
 
«Με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε στον Έβρο κατά το οποίο τεθωρακισμένο επιχείρησε να ρίξει φράχτη ώστε να ανοίξει δίοδο προς το Ελληνικό έδαφος, κατέθεσα υπό τη μορφή του κατεπείγοντος Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο κ. Φουρλάς.
 
Η ερώτηση που υπέβαλε ήταν η εξής:
 
 «Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια -σε ευρωπαϊκό έδαφος δηλαδή- μέσω των συνόρων στον Έβρο, οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τέλος. 
 
Την περασμένη Παρασκευή 6 Μαρτίου, θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης τύπου «HIZIR/ATES» του Τουρκικού στρατού, θεάθηκε να προσπαθεί να γκρεμίσει φράχτη ο οποίος βρίσκεται εκεί για να εμποδίζει την απρόσκοπτη και χωρίς έλεγχο είσοδο στο Ελληνικό έδαφος. Το περιστατικό έχει ξεκάθαρα καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο. Σε αυτό φαίνονται Τούρκοι στρατιωτικοί να δένουν στο φράκτη ένα συρματόσχοινο και να προσπαθούν να το ρίξουν τραβώντας το με το συγκεκριμένο όχημα.
 
Τα οχήματα «HIZIR/ATES» παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019 με χρηματοδοτημένο πρόγραμμα που καλύπτεται κατά 75% από ευρωπαϊκά κονδύλια.
 
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πως σχολιάζει το γεγονός ότι η Τουρκία προσπαθεί να επιτύχει μαζική εισροή μεταναστών στην Ευρωπαϊκή επικράτεια, χρησιμοποιώντας μάλιστα και οχήματα τα οποία έχουν αγοραστεί με χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών;
 
Ερωτάται επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ποιο έλεγχο και με ποιο τρόπο τον ασκεί στα κονδύλια που δίνονται ως χρηματοδότηση στην Τουρκία;»
 

Δειτε Επισης

Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές