Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητούν την σύλληψη του πολίτη που επιτέθηκε στο στρατιώτη τα κόμματα

  29/02/2020 19:37
Ζητούν την σύλληψη του πολίτη που επιτέθηκε στο στρατιώτη τα κόμματα

Ζητούν την σύλληψη του πολίτη που επιτέθηκε στο στρατιώτη τα κόμματα

  29/02/2020 19:37
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση πολίτη σε στρατιώτη στο οδόφραγμα της Λήδρας, όπου πραγματοποιήθηκε το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της Κυβέρνησης για κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων, λόγω κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος για τον διαμαρτυρόμενο που επιτίθεται σε στρατιώτη στο οδόφραγμα της Λήδρας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Άμυνας και Αστυνομία αντέδρασαν έντονα στην πράξη του άνδρα σε βάρος του νεαρού στρατιώτη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εκ βάθους έρευνα για διερεύνηση του περιστατικού.
 
Η επίθεση σε βάρος του στρατιώτη έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία ζητούν να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία Αγγελίδης, Σαββίδης και Αστυνομία για την επίθεση στον στρατιώτη
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις εναντίον εθνοφρουρών και αστυνομικών στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.
 
Ασχέτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το κλείσιμο οδοφραγμάτων λόγω του κορωνοϊού, πρέπει να είναι κατανοητό ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ενεργούν για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι ο κατοχικός στρατός της Τουρκίας είναι αυτός που κρατά την πατρίδα μας μοιρασμένη.
 
 
Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με ένταση την επίθεση κατά εθνοφρουρού και τα επεισόδια, που προκάλεσε ομάδα πολιτών στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας.
 
«Η αισχρή επίθεση κατά του εθνοφρουρού, που το καθήκον τον έταξε να είναι εκείνη τη στιγμή στο οδόφραγμα, η παραβίαση των αποφάσεων της ευνομούμενης πολιτείας και η απαράδεκτη οχλαγωγία, πρέπει να τιμωρηθούν.
 
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στις ενδεδειγμένες ενέργειες για διερεύνηση των γεγονότων και να φέρει, αυτούς που παραβίασαν νόμους, ενώπιον της δικαιοσύνης».
 
Η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «είναι απαράδεκτο ,άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικά Εθνοφρουροί που επιτηρούν την γραμμή κατάπαυσης του πυρός προστατεύοντας ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία και την νομιμότητα, να δέχονται επιθέσεις από πολίτες οι οποίοι μεταξύ άλλων διατείνονται για τις δημοκρατικές τους αντιλήψεις.
 
Ως Κ.Σ ΕΔΕΚ καλούμε Αστυνομία και Εθνική Φρουρά να ενισχύσουν την παρουσία τους και να αναβαθμίσουν την προστασία των μελών τους. Την ίδια ώρα επιβάλλεται όπως η αστυνομία αξιοποιήσει βίντεο και μαρτυρίες για την επίθεση εναντίον του Εθνοφρουρού και όχι μόνο από πολίτες στην Λήδρας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για αυτούς που προέβησαν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όσο και για τους ηθικους αυτουργούς που βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια».
 

Η Συμμαχία Πολιτών τονίζει πως «το σημερινό περιστατικό στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, το οποίο οπτικογραφήθηκε από πολίτες και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στο οποίο πολίτης επιτίθεται σε εθνοφρουρό, είναι ανεπίτρεπτο.
 
Κανείς δεν επιτρέπεται να επιτίθεται φραστικά και σωματικά εναντίον εθνοφρουρού, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
 
Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει το περιστατικό, απαιτεί την άμεση σύλληψη του πολίτη που βιοπράγησε ενάντια στον εθνοφρουρό που υπηρετεί την πατρίδα του και καλεί την Αστυνομία και τον στρατό να ενισχύσουν την παρουσία τους στα κλειστά οδοφράγματα για σκοπούς ασφάλειας». 
 
 
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ενώ ασκεί έντονη κριτική προς τους αρμόδιους για τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης, αφού ήταν εμφανέστατο ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν να αντιπαραταχθούν στον όχλο, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 
«Καλούμε την Αστυνομία να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, μένοντας μακριά από κομματικές παρεμβάσεις, ενώ απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που επιτέθηκαν κατά του εθνοφρουρού.  
 
Ευελπιστούμε να δούμε την ίδια ευαισθησία και άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων, όπως είδαμε κάποιους μήνες πριν, όπου με ιδιαίτερο ζήλο μετά από εντολές του κατοχικού ηγέτη, έτρεχαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο νέους γιατί έκαψαν το πανί της κατοχής σε αντικατοχική εκδήλωση.
 
Πέραν όμως από τους φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στους υπαίτιους, αφού μέσα από τα πλάνα φαίνονται ξεκάθαρα στελέχη του ΑΚΕΛ να συμμετέχουν στους τραμπουκισμούς.
 
Για ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνονται τα λόγια του αριστερού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, όπου σε ομιλία του ανέφερε ότι «ο πιο επικίνδυνος φασισμός είναι ο αριστερόστροφος».
 
Επί τη ευκαιρία, επαναλαμβάνουμε την πάγια και αμετάκλητη θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ,) που είναι το κλείσιμο ΟΛΩΝ των οδοφραγμάτων, αφού όπως αποδείχθηκε η διάνοιξη τους ήταν ολέθριο λάθος».
 
Το ΠΑ.ΜΕ. Λακεδαιμόνιοι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε εθνοφρουρός, εν ώρα υπηρεσίας, από άτομο που βρέθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, σε ένα περιστατικό το οποίο καταγράφηκε από δημοσιογραφικά βίντεο.

Ο εθνοφρουρός βρισκόταν εκεί σε υπηρεσία εκτελώντας το καθήκον που του είχε ανατεθεί: Να κρατήσει κλειστό το οδόφραγμα λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί από τον κυβέρνηση για αντιμετώπιση του Κορονοϊού. Ο πολίτης βρισκόταν εκεί για να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο του οδοφράγματος και υπέρ της επανένωσης και της «ειρήνης», μιας ειρήνης την οποία κάποιοι φαίνεται ότι ερμηνεύουν επιλεκτικά. Ο εν λόγω «κύριος» δεν δίστασε να επιτεθεί εντελώς αναίτια στον εθνοφρουρό ασκώντας σωματική βία και μόνο με την επέμβαση ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Το ΠΑ.ΜΕ. Λακεδαιμόνιοι καλεί την αστυνομία να κάνει το αυτονόητο και να συλλάβει τον τραμπούκο, το πρόσωπο του οποίου φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο.

Καλεί επίσης όλους τους «ειρηνευτές» να ασκήσουν την πίεσή τους διαμαρτυρόμενοι κατά του Τουρκικού Στρατού κατοχής ο οποίος είναι ο μόνος υπαίτιος για τη διχοτόμηση του νησιού. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας