Σταθερά στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα-Αμέριστη συμπαράσταση από Μητσοτάκη

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Αθήνα.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς την Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Παράλληλα, καταγράφηκε συναντίληψη ως προς την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
 
«Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδέχομαι στην πρώτη μας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη νέα μου ιδιότητα. Και είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν υποδέχομαι έναν πολύ καλό προσωπικό μου φίλο, έναν πολύ καλό φίλο της Νέας Δημοκρατίας κι έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Καλώς ήρθες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχαν πριν την έναρξη της συζήτησης.
 
Από την πλευρά του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερο το αίσθημα να βρίσκεται για πρώτη φορά στο Μαξίμου με Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Σε μία περίοδο που, υπό την Πρωθυπουργία σας, η Ελλάδα ανακτά την εθνική της αξιοπιστία και οι Έλληνες νιώθουν αξιοπρεπείς. Αλλά και βλέπουν την ελπίδα για μία καλύτερη Ελλάδα μπροστά», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ