Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πρωτοφανείς διαστάσεις-Καταγγελία για εγκληματική οργάνωση και παράνομο βίντεο

  14/02/2020 13:25
Πρωτοφανείς διαστάσεις-Καταγγελία για εγκληματική οργάνωση και παράνομο βίντεο

Πρωτοφανείς διαστάσεις-Καταγγελία για εγκληματική οργάνωση και παράνομο βίντεο

  14/02/2020 13:25
Πρωτοφανείς διαστάσεις για τα κυπριακά δεδομένα λαμβάνει ο πόλεμος μεταξύ του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του REPORTER, αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στο ποινικό μέτωπο.
 
Με επιστολή του ο Δημήτρης Παπαδάκης κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία, να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς Σιζόπουλου, ότι ο ευρωβουλευτής «επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση».
 
 
Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου, ότι είναι έτοιμος να καταθέσει στοιχεία, εάν του ζητηθούν, από την Αστυνομία, εντούτοις γύρισε την πλάτη στις Αρχές διαμηνύοντας πως η υπόθεση Παπαδάκη έληξε με τις αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου και του Πολιτικού Γραφείου και για το θέμα πλέον ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, οι οποίες θα το διερευνήσουν.
 
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, μπροστά στην άρνηση του Μαρίνου Σιζόπουλου να καταθέσει στοιχεία και να αποδείξει τα όσα του καταλογίζει, περνά στο επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης του, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δείχνοντας τον, ως ύποπτο για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ενισχύοντας την δικηγορική του ομάδα με ποινικολόγο, ο ευρωβουλευτής αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να αποστείλει σε Γενικό Εισαγγελέα και Αρχηγό Αστυνομίας επιστολή, με την οποία θα καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν τον τρόπο που συγκεκριμένα στοιχεία, βρέθηκαν στην κατοχή του Μαρίνου Σιζόπουλου.
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε θα ζητηθεί η ποινική ανάκριση του προέδρου της ΕΔΕΚ, αλλά και των πέντε μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο κατατέθηκαν τα εν λόγω στοιχεία, που όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση Παπαδάκη, εξασφαλίστηκαν με δόλιο τρόπο.
 
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των διωκτικών Αρχών, καταθέτοντας και δίνοντας στοιχεία σε σχέση με τις καταγγελίες του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, θα κατατεθεί και βίντεο το οποίο, δείχνει πρόσωπα τα οποία ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Σιζόπουλου να επισκέπτονται συνεργάτη του ευρωβουλευτή.
 
Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, το εν λόγω βίντεο δημοσιεύθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  από συνεργάτες του Μαρίνου Σιζόπουλου, με την υπεράσπιση να ζητά όπως διερευνηθούν αδικήματα που σχετίζεται με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, την κατάρτιση πλαστών στοιχείων, και τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.
 
Η καταγγελία θα αναφέρει επίσης ότι τα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή Σιζόπουλου, δημιουργούν εύλογες υποψίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τη διάπραξη και άλλων, με τους δικηγόρους του ευρωβουλευτή να ζητούν από την Αστυνομία να διερευνήσει και να καταλήξει με ποιον τρόπο έγινε η απόσπαση των συγκεκριμένων στοιχείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο βούρκο της εσωστρέφειας-Πόλεμος χαρακωμάτων και παραιτήσεις στην ΕΔΕΚ
 
Μάλιστα δείχνοντας τις προθέσεις του, ο Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε δημόσια πως «υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση η οποία προσπάθησε να παραπλανήσει και να μαζέψει στοιχεία με δόλιο τρόπο», προσθέτοντας, πως καταγράφονται στοιχεία μέχρι και για τον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος, του πολιτικού του γραφείου, όπου στο παρελθόν συστεγαζόταν και η εταιρεία της οποίας ήταν μέτοχος.
 
Σημειώνεται πως, τόσο οι βουλευτές όσο και οι ευρωβουλευτές, προστατεύονται από ασυλία και για να απαντήσουν στο πλαίσιο μιας ποινικής ανάκρισης θα πρέπει να υπάρξει άρση της ασυλίας τους.
 
Νέο κάλεσμα Παπαδάκη σε Αρχηγό και Γενικό Εισαγγελέα
Λίγο αργότερα ο Ευρωβουλευτής εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσουν με πάσα σοβαρότητα την υπόθεση, το οποίο αναπόφευκτα επιβάλλει την λήψη ανακριτικής κατάθεσης τόσο από τον κ. Σιζόπουλο, όσο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αλλά και από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που  σχετίζονται με την απόσπαση, συλλογή, φύλαξη και χρησιμοποίηση αυτών των στοιχείων.
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαδάκη
Ως Ευρωβουλευτής και αξιωματούχος της Ε.Ε. προβαίνω σε δημόσια καταγγελία για εύλογες υπόνοιες σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την παρακολούθηση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του υποφαινόμενου και των συνεργατών μου, με κίνητρο την πολιτική μου εξόντωση.
 
Υπενθυμίζω:
 
1ον  την δημόσια δήλωση του κ. Σιζόπουλου με την οποία μου επιρρίπτει ρητά αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα «…επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μία ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση..» ,
 
2ον την απόφαση του στημένου Πειθαρχικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα την αναφορά «..από πλευράς του μάρτυρα κατηγορίας (κ. Σιζόπουλου) κατετέθηκε αριθμός τεκμηρίων με τα οποία πιστοποιείται η εν λόγω συστέγαση» και
 
3ον το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα πιο πάνω δείχνουν εύλογες υποψίες άμεσης εμπλοκής και γνώσης του κ. Σιζόπουλου στην απόσπαση των στοιχείων, τα οποία προφανώς αποσπάστηκαν παράνομα και για παράνομο σκοπό. Άλλωστε, στο βίντεο φαίνονται και αποκαλύπτονται πρόσωπα, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τον κ. Σιζόπουλο.  
 
Επίσης, με δεδομένη την άρνηση του κ. Σιζόπουλου να δώσει όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία τα οποία ο ίδιος άλλωστε κατάθεσε στο Πειθαρχικό και μάλιστα ως ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, για να ερωτηθεί προφανώς, κάτω υπό ποιες συνθήκες τα συνέλεξε και από ποιους και με ποιο τρόπο, προκύπτουν εύλογες υποψίες εναντίον του για τα εξής αδικήματα:
  1. Κατάρτισης πλαστών αποδεικτικών στοιχείων ως προνοεί το άρθρο 116 του Ποινικού Κώδικα.
  2. Δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων ως προνοεί το άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα.
  3. Δυσφήμησης αξιωματούχου και στην συγκεκριμένη περίπτωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προνοεί το άρθρο 68 του Ποινικού Κώδικα. 
  4. Συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων ως προνοεί το άρθρο 63Β του Ποινικού Κώδικα.
  5.  Συνομωσίας για διάπραξη Κακουργημάτων και/ή Αδικημάτων ως προνοούν τα άρθρα 371 και 372 του Ποινικού Κώδικα.

 
Με αυτή μου την ανακοίνωση καλώ δημόσια τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσουν με πάσα σοβαρότητα την υπόθεση, το οποίο αναπόφευκτα επιβάλλει την λήψη ανακριτικής κατάθεσης τόσο από τον κ. Σιζόπουλο, όσο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αλλά και από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που  σχετίζονται με την απόσπαση, συλλογή, φύλαξη και χρησιμοποίηση αυτών των στοιχείων.

Δηλώνω ότι θα ενημερώσω επίσημα τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και την OLΑF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης - European Anti-Fraud Office) για τα τεκταινόμενα.
 
Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα που έχω στην διάθεση μου.
 
Νοείται ότι δεν θα ανεχθώ, τον κ. Σιζόπουλο να κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία και πίσω από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και της στημένης δίκης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο τελευταίο αξιολόγησε κατ’ ισχυρισμό του δήθεν αμερόληπτα τα στοιχεία που τους έδωσε ο κ. Σιζόπουλος και τα οποία αρνείται να τα δώσει στην Αστυνομία για να τύχουν αντικειμενικής αξιολόγησης.

Η απάντηση Σιζόπουλου
Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος, είπε πως έπειτα από επικοινωνία που είχε σήμερα με το Αρχηγείο Αστυνομίας, κάλεσε τους εκπροσώπους του να τους ενημερώσει ότι ήδη από την πλευρά της ΕΔΕΚ από τις 10 Φεβρουαρίου, όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είχαν κατατεθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο έχουν κοινοποιηθεί σε αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου για περαιτέρω διερεύνηση.
 
«Επίσης πληροφόρησα τους εκπροσώπους του Αρχηγείου Αστυνομίας ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις, που έχουμε από αυτά τα όργανα, σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών αρχών, θα απευθυνθούν αυτοί σε αυτές. Ως εκ τούτου η δική μας ευθύνη έχει τελειώσει και από εδώ και πέρα ως ΕΔΕΚ δεν πρόκειται πια να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα τη διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη», ανέφερε.
 
Ερωτηθείς αν αυτά τα στοιχεία δόθηκαν γραπτώς, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «δόθηκαν όλα τα τεκμήρια και όλα στοιχεία που κατατέθηκαν το Σάββατο προς το πειθαρχικό συμβούλιο».Πρόσθεσε πως τα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου «μας έχουν διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών  αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές, ως εκ τούτου δεν είναι πια υπόθεση δική μας».
 
Ερωτηθείς για τις παραιτήσεις στελεχών της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αυτό ήταν αναμενόμενο. «Αν μάλιστα διαπιστώσουμε ότι αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι οι συνεργάτες του Δημήτρη Παπαδάκη, οι εργοδοτούμενοί του και τα μέλη των οικογενειών τους είναι αναμενόμενο».
 
Κληθείς να πει αν υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως αυτό είναι θέμα των δικαστηρίων και των ανακριτικών αρχών. «Εμείς είχαμε υποχρέωση από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ενδεχόμενες παρατυπίες με βάση τα σχετικά στοιχεία, αφού ο Ευρωβουλευτής και ο δικηγόρος του αρνήθηκαν να προσέλθουν στο πειθαρχικό συμβούλιο και ενδεχομένως να τεκμηριώσουν το ανυπόστατο κάποιων από αυτά τα στοιχεία εμείς οφείλαμε τα στοιχεία αυτά στο σύνολό τους να τα κοινοποιήσουμε στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για διερεύνηση», ανέφερε.
 
Επεσήμανε πως «η διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη δεν έγινε για αυτά τα στοιχεία» αλλά «είναι καθαρά πολιτική υπόθεση και αφορά ακριβώς το γεγονός ότι συστηματικά έχει παραβιάσει ομόφωνες αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος σε αρκετές από τις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος και έλαβε μέρος και ψήφισε. Είναι λοιπόν για αντικομματική συμπεριφορά. Όλα τα υπόλοιπα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αφορούν».
 
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Παπαδάκη στο κανάλι «Άλφα» περί «μιας εγκληματικής οργάνωσης που συλλέγει στοιχεία με δόλιο τρόπο», ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον κ. Παπαδάκη «να το τεκμηριώσει και να το επιβεβαιώσει».
 
«Εύχομαι και ελπίζω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα τον καλέσει για να δώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και τα συγκεκριμένα στοιχεία», ανέφερε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας