Γυρίζει την πλάτη στο Πειθαρχικό με ετυμηγορία Δικαστηρίου ο Παπαδάκης

Δεν θα παραστεί στο Πειθαρχικό το απόγευμα, διαμήνυσε ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε το πρωί, άνοιξε δημόσια τα χαρτιά του και μίλησε για εσωκομματικό πόλεμο, ενώ ο δικηγόρος του προέβη σε σοβαρές καταγγελίες.
 
Φανερά ενοχλημένος από την δίωξη του, ο κ. Παπαδάκης θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι ο ίδιος που επέλεξε αυτό το δρόμο, νιώθοντας παράλληλα την ανάγκη όπως είπε, να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, καθώς «το χρωστά στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για την ΕΔΕΚ και στους 12 χιλιάδες ψηφοφόρους του».
 
«Δεν έχω άλλη επιλογή από το να πω την αλήθεια», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, καταγγέλλοντας άτομα από το στενό περιβάλλον του προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, τα οποία όπως υποστήριξε, «εδώ και καιρό με λοιδορούσαν και εκστόμιζαν ύβρεις εναντίον μου».
 
«Όλα όσα έγιναν τα γνωστοποίησα στον κ. Σιζόπουλο με επιστολές και προφορικά. Ποτέ δεν βγήκα να τα πω δημόσια λόγω της αγάπης που έχω στο κόμμα. Τίποτα δεν άλλαξε, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο πριν τις Eυρωεκλογές. Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι ο κομματικός μηχανισμός στήριζε ένα συγκεκριμένο υποψήφιο. Οι εκλογές τελείωσαν και ο κόσμος με εξέλεξε. Η ΕΔΕΚ θα μπορούσε να προχωρήσει μπροστά όμως δεν έγινε».
«Το έμαθα από τα ΜΜΕ»
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε πως στις 11 Νοεμβρίου, ο κ. Σιζόπουλος προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του στο πολιτικό γραφείο, πράγμα για το οποίο όπως είπε, ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ, ενώ ο ίδιος ήταν στις Βρυξέλλες.
 
«Συνέταξα 16σελιδη απάντηση την οποία απέστειλα στο κόμμα. Η απόφαση πάρθηκε από το πολιτικό γραφείο, χωρίς τα μέλη του να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού», υποστήριξε ο κ. Παπαδάκης, προσθέτοντας πως «ο γραμματέας του κόμματος ζήτησε χρόνο για να πάρουν τα μέλη του πολιτικού γραφείου το πόρισμα. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος διαφώνησε και ο γραμματέας του κόμματος αποχώρησε. Την απόφαση για παραπομπή μου την έλαβε με παρόντα μόλις 12 από τα 25 μέλη».
 
Δεν θα παραστεί στο Πειθαρχικό
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, ξεκαθάρισε πως σήμερα το απόγευμα όπου είναι προγραμματισμένη η επόμενη διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού, δεν αναμένεται να παραστεί, υπογραμμίζοντας πως είναι θέμα αξιοπρέπειας.

«Στο Πειθαρχικό συμμετέχει μέλος που μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, μου είπες την Κυριακή θα δεις τι θα σου κάνουνε. Σε τέτοια διαδικασία δεν μπορώ να συμμετέχω λόγω αξιοπρέπειας. Επιλέγω να μη συμμετέχω σε διαδικασίες που δεν τηρούν τις αξίες και τις αρχές της ΕΔΕΚ».
Ο κ. Παπαδάκης κάλεσε τον Μαρίνο Σιζόπουλο να ανακαλέσει τις κατηγορίες εναντίον του, αναφέροντας παράλληλα πως κάποιες αποφάσεις του προέδρου του κόμματος, ζημιώνουν το κόμμα.

«Όλοι αντιλαμβάνονται πως το θέμα δεν είναι οικονομικές διάφορες. Αυτή τη στιγμή η ΕΔΕΚ θα έπρεπε να πρωτοστατεί και να βρίσκεται στο προσκήνιο για τις πολιτικές και κοινωνικές τις θέσεις. Αντί αυτού, βρίσκεται στο προσκήνιο για τα εσωκομματικά».

Ο Δημήτρης Παπαδάκης αναφέρθηκε παράλληλα σε διάφορες πολιτικές του κόμματος, με τις οποίες διαφώνησε και το είπε στα όργανα του κόμματος.
«Παρόλο που ήμασταν οι πρωτεργάτες του ΓΕΣΥ, με τις επιλογές που έκανε η ηγεσία μας κατατάσσει στους πολέμιους του ΓΕΣΥ. Ποιο κομματικό όργανο που σέβεται τον εαυτό του αποφάσισε τη μια μέρα να υπερψηφιστούν οι προϋπολογισμοί και την άλλη μέρα στη Βουλή καταψηφίστηκαν; Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Αυτόν τον δρόμο δεν τον επέλεξα εγώ. Καμία αντικομματική συμπεριφορά μου δεν μπορεί να αποδειχθεί».

Προσφεύγει στο Δικαστήριο

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ αποκάλυψε επίσης ότι ο δικηγόρος του έχει προσφύγει και στο Δικαστήριο, κάνοντας λόγο πως πρόκειται για δραστικό μέτρο, ενώ ανέφερε πως η απόφαση πιθανόν να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απόφαση που εξασφαλίστηκε από το Δικαστήριο και η οποία όπως είπε, «εκθέτει ανεπανόρθωτα την πλευρά του Σιζόπουλου».
 
«Μας έβριζαν» καταγγέλλει ο δικηγόρος

Παίρνοντας τον λόγο ο δικηγόρος του, Φάνος Ανδρέου, έθιξε το θέμα της δημοσιοποίησης του κατηγορητηρίου, ενώ κατήγγειλε πως παραποιήθηκαν τα πρακτικά και δέχθηκαν ύβρεις στο Πειθαρχικό.  

«Συνέταξαν κατηγορητήριο οι ίδιοι που θα το δικάσουν και μάλιστα αποφάσισαν να το δημοσιοποιήσουν. Πήγαμε στο Πειθαρχικό το περασμένο Σάββατο και τα μέλη του συνεχώς μας ύβριζαν, μας διέκοπταν και μας έπαιρναν τον λόγο. Ζητήσαμε να γίνει δημόσια και το αρνήθηκαν. Ζητήσαμε να μας πουν τους μάρτυρες κατηγορίας και αρνήθηκαν. Δεν έφταναν όλα αυτά, μας απέστειλαν μετά τη συνέδρια παραποιημένα πρακτικά. Εξωφρενικά παράλογα και πρωτάκουστα πράγματα».

Ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκη, έθεσε το ερώτημα εάν μπορεί να είναι αμερόληπτο αυτό το Πειθαρχικό, ενώ παρουσίασε έγγραφο με τη συμφωνία που υπέγραψε ο πελάτης του με το κόμμα, πριν τις ευρωεκλογές. Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά στα όσα αναφέρονται στους νόμους του Ευρωκοινοβουλίου.

Έδωσε έγγραφα στη δημοσιότητα
 
Επίσης, ο Φάνος Ανδρέου παρουσίασε  επιστολή ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου, από την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, που επί της ουσίας δικαιώνει, όπως είπε, τις θέσεις Παπαδάκη.

Με βάση το έγγραφο που εξασφάλισε από την ομάδα Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου ο κ..Παπαδάκης, που σχετίζεται με τα σημεία 2 & 3 της συμφωνίας του με την ΕΔΕΚ, για τα οποία εξέφρασε γραπτώς επιφύλαξη, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται αποζημίωση για την εργοδότηση κοινοβουλευτικών βοηθών, μόνο "αν τα έξοδα αυτά σχετίζονται με την άσκηση της εντολής τους". Αναφέρεται, επίσης, πως οποιοσδήποτε άλλος λόγος αντίκειται στους κανονισμούς.
 
Παράλληλα ο δικηγόρος αναφέρεται στις άλλες κατηγορίες, οι οποίες όπως αναφέρει, ξεπερνούν τα όρια της συκοφαντίας.
 
«Με τέτοιες συκοφαντίες που χρονολογούνται έξι ετών, εγείρεσαι το ερώτημα πώς τον άφησαν να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές; Η τελευταία κατηγορία είναι η πιο εξωφρενική. Κατηγορούν τον κ. Παπαδάκη επειδή βγήκε να υπερασπιστεί τις θέσεις του. Θα ήταν ή δεν θα ήταν μάταιο να ειπωθούν αυτά που είπα πιο πάνω στο Πειθαρχικό;»

Δειτε Επισης

Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες