Επανήλθε το ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης-«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

«Αντί ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή του να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζει ο Γενικός Ελεγκτής στις Εκθέσεις του, προσπαθούν να βγουν και από πάνω, αποδεικνύοντας έτσι ότι η πολιτική τους ηθική είναι ελλειμματική. Έλα όμως που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας στις χθεσινές διευκρινίσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αναφορικά με τον Σαουδάραβα.
 
Η κυβέρνηση χθες, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος γνώρισε τον Σαουδάραβα φίλο του, μετά που έλαβε την κυπριακή υπηκοότητα, τον Γενάρη του 2015. Οι κυβερνώντες μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο το στιγμιότυπο που ο Σαουδάραβας ευρισκόμενος στην Κύπρο ευχαριστεί «τους υπέροχους ανθρώπους», τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία. Ήταν τον Ιούνιο του 2014. Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει όπως κατέβει η συγκεκριμένη ανάρτηση, γιατί τους εκθέτει, ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σημείο προς σημείο απάντησε η Κυβέρνηση στο «έλλειμμα πολιτικής ηθικής»

Πρόσθεσε ότι ισχυρίστηκε η κυβέρνηση ότι η απόφαση για τερματικό πολυτελών αεροσκαφών είναι συμφωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο. Για το δεύτερο στάδιο, πρέπει η εταιρεία του Σαουδάραβα να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης για το λεγόμενο «entry point». Το δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Καρούσος προ ολίγων ημερών. Δεν φταίει το ΑΚΕΛ αν «η Δεξιά δεν ξέρει τι ποιεί η… Δεξιά».
 
«Ισχυρίστηκε η κυβέρνηση ότι ο Σαουδάραβας δεν έχει λάβει άδεια οπλοφορίας. Κι όμως έχει λάβει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως έγινε και στην περίπτωση Άβνι. Ας το ψάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είμαστε βέβαιοι ότι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου μπορεί να τον ενημερώσει», δήλωσε περαιτέρω.
 
Κατά τα άλλα, αναμένουμε σχόλιο από την κυβέρνηση για τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή ότι η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε υπηκοότητα στον Σαουδάραβα και στα μέλη της οικογένειάς του. Και ότι για τη ναύλωση του αεροσκάφους δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις δημόσιες συμβάσεις, είπε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.
 
«Αναμένουμε ακόμα να μας πει η κυβέρνηση αν ο Κώδικας Δεοντολογίας που έβαλε ο Πρόεδρος τους υπουργούς του να υπογράψουν -και ο οποίος προνοεί ότι δεν μπορούν να δέχονται δώρα άνω των 150 ευρώ- αν ισχύει και για τον Πρόεδρο», τόνισε.
 
Σε άλλες χώρες του κόσμου, δημόσια πρόσωπα που εμπλέκονται σε δωροληψία ακόμα και μικρότερης αξίας οδηγούνται στην παραίτηση. Στην Κύπρο όμως, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει καν την ευθιξία να απολογηθεί, αλλά νομίζει, με μια προκλητική αλαζονεία, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ρωτά και να επικρίνει, υπέδειξε.
 
«Με την περιβόητη Χάρτα Δεοντολογίας ο Πρόεδρος έθεσε τον πήχη της πολιτικής ηθικής. Ο πρώτος που περνά από κάτω όμως είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 
«Περνούσε πολύ ωραία»
Στο μεταξύ, στο ζήτημα επανήλθε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μέσω Twitter. Αφού δημοσιοποίησε το βίντεο, σχολίασε: «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώρισε τον ξένο επενδυτή μετά τον Ιανουάριο του 2015. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Πρόεδρος «περνούσε πολύ ωραία» με τον Σαουδάραβα, ήδη από τον Ιούνιο του 2014».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θεσμοθέτηση των ταξιδιών του Προέδρου επιδιώκει το ΔΗΚΟ

Δειτε Επισης

«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης