Νέα επίθεση ΑΚΕΛ-«Η Κυβέρνηση καλλιεργούσε στον κόσμο ψευδαισθήσεις»

«Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι μεταξύ ομοσπονδίας και διχοτόμησης, μεταξύ της απελευθέρωσης της Κύπρου και της συνέχισης της κατοχής. Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι ο εθνικισμός και όχι μόνο, και στις δύο κοινότητες επιμένει μέχρι σήμερα να πολεμά την προοπτική της επανένωσης.
 
«Ακόμα και τώρα, στο παρά πέντε της διχοτόμησης υποστηρίζουν ορισμένοι ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Να πάμε σε κάτι καλύτερο από το κράτος του 1960. Επιμένουν να συμπεριφέρονται λες και δεν έγινε τίποτε τα τελευταία πενήντα σχεδόν χρόνια στον τόπο μας. Θέλουν να αποκοιμίζουν το λαό με ρητορείες, μεγάλα λόγια και κούφια συνθήματα».
 
Σε ομιλία του στο παγκύπρια εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος, όπου συμμετείχαν Ε/κ και Τ/κ, ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι «εμείς επιμένουμε να τους απαντούμε πολιτικά, ανοιχτά και αποφασιστικά. Επιμένουμε να ενώνουμε το λαό σε ένα κίνημα που στοχεύει στην επανένωση. Που φέρνει μαζί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε ένα κοινό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό μέτωπο. Αυτή είναι η διαχρονική πολιτική του ΑΚΕΛ εδώ και δεκαετίες. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για να μείνει μια για πάντα πίσω ό, τι πρόδωσε και πλήγωσε τον τόπο μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντρός προς Κυβέρνηση: Αντί να παραμυθιάζουν τον κόσμο, καλύτερα να προβληματιστούν
 
Ο λαός μας, πρόσθεσε, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, βυθίζονται καθημερινά στην ανασφάλεια εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην περιοχή μας αλλά και της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.
 
Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν δυστυχώς ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, καλλιεργούσε στον κόσμο ψευδαισθήσεις ότι δηλαδή είμαστε θωρακισμένοι, ότι είμαστε ασφαλείς, ότι μπορούμε ανενόχλητοι να προχωρήσουμε στους σχεδιασμούς μας και ας παραμένει το κυπριακό άλυτο.
 
Δυστυχώς, γι’ ακόμα μια φορά το ΑΚΕΛ επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις του, πρόσθεσε. «Αντί οι κυβερνώντες, ο Πρόεδρος, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο ΔΗΣΥ να προβληματιστούν για όλα αυτά που συμβαίνουν επιμένουν να παριστάνουν ότι όλα πάνε καλά. Ρίχνουν ευθύνες στο ΑΚΕΛ για τα αποτελέσματα των δικών τους χειρισμών αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αλλάξουν τις προτεραιότητες τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόεδρος: Οι Τούρκοι είναι στο «8» και ασχολούμαστε με τη διγλωσσία ΠτΔ-ΥΠΕΞ
 
Είναι πλέον προφανές ότι ο μόνος προσφερόμενος δρόμος για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η Τουρκία είναι η λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. «Υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να μην παρασυρθούμε από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού έχοντας επίγνωση πόσο δύσκολη είναι».
 
Με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία τα προβλήματα επιτείνονται, δεν επιλύονται, ανέφερε και πρόσθεσε ότι με τη λύση του Κυπριακού θα ανοίξουμε την προοπτική της συνεργασίας και της μόνιμης ειρήνης στην πατρίδα μας και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορούμε να υπολογίζουμε στο μέλλον μόνο όταν διασφαλιστεί ότι θα το ζήσουμε μαζί, στα πλαίσια λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, είπε ο κ. Κυπριανού. «Που θα αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λύση βασισμένη στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Λύση που να αποστρατιωτικοποιεί την Κύπρο και θα αποκλείει τα όποια εγγυητικά ή δικαιώματα επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από ξένες δυνάμεις. Λύση που θα επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία στο πλαίσιο δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα κείμενα των Ηνωμένων Εθνών. Λύση που θα οδηγεί σε ενωμένο κράτος, συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΚΕΛ: Αντί ο Πρόεδρος να δώσει απαντήσεις, αναλώνεται σε προσβολές για την αντιπολίτευση
 
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε μαζί να δώσουμε τέλος στη συμφορά, να γυρίσουμε σελίδα και να γράψουμε μαζί καινούρια ιστορία γι’ αυτό τον τόπο, να επανενώσουμε την χώρα μας, ανέφερε. «Όλοι εμείς και άλλοι τόσοι, ένα μεγάλο ποτάμι Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που θέλουν αυτός ο τόπος να επανενωθεί, να ζήσει με ειρήνη και να πάει μπροστά. Επιμένουμε και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Αυτή η χώρα είναι δική μας! Δεν τη χαρίζουμε σε κανένα! Αυτή η χώρα είναι δική μας! Και θα την επανενώσουμε!», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής
ΕΚΤΑΚΤΟ: Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία