Ερντογάν: Αν δεν διευθετηθεί η κρίση στη Λιβύη θα επηρεάσει ολόκληρη τη Μεσόγειο

Αν δεν διασφαλιστεί το συντομότερο η κατάσταση χάους στη Λιβύη, θα επηρεάσει ολόκληρη την λεκάνη της Μεσογείου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά τα εγκαίνια τουρκογερμανικού πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη που πραγματοποίησε από κοινού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
 
Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ είπε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας για τους Σύριους που φιλοξενεί αξίζουν την εκτίμησή της Γερμανίας.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι "για τα γεγονότα που ζούμε στη Συρία, την Υεμένη, το Ιράκ και τη Λιβύη στη γεωγραφική περιοχή που βρισκόμαστε η μοίρα καθόρισε τον συνεταιρισμό μας. “Αν δεν διασφαλιστεί ηρεμία το συντομότερο η πολεμική κατάσταση στη Λιβύη θα επηρεάσει την σταθερότητα στη Μεσόγειο. Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να τερματίσουμε αυτή την κρίση. Για την λύση αυτής της κρίσης εργαζόμαστε με τη φίλη και σύμμαχό μας Γερμανία”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το σχέδιο ειρήνης που αποτελείται από 55 σημεία έχει γίνει το πιο σημαντικό βήμα για την σταθερότητα στη Λιβύη. “Ειδικά είναι σημαντικό να ασκηθούν πιέσεις επί του πραξικοπηματία Χαφτάρ, -όπως τον χαρακτήρισε- για την εφαρμογή του σχεδίου. Τις τελευταίες βδομάδες αυτά που ζούμε για την Λιβύη έχουν γίνει ένα ηλιοτρόπιο. Ευχόμαστε η διεθνής κοινότητα να μην κάνει τα ίδια λάθη που έκανε στη Συρία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Λίβυους αδελφούς μας για την γαλήνη και το μέλλον τους”, ανέφερε.
 
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι “η Τουρκία και σήμερα φιλοξενεί χιλιάδες Σύριους και για τις προσπάθειες που κάνει κερδίζει την εκτίμησή μας”. “Η Τουρκία σε αυτό το θέμα επιδεικνύει σημαντικές προσπάθειες”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη